U SRBIJI

Troje preminulo od posljedica virusa Zapadnog Nila

06.09.2012 u 17:23

Bionic
Reading

Tri su osobe, zaključno s posljednjim danom kolovoza, preminule u Srbiji od posljedica zaraženosti virusom Zapadnog Nila, potvrdila je za portal lista "Kurir" u četvrtak liječnica Olga Dulović, zamjenica ravnatelja Instituta za infektivne i tropske bolesti u Beogradu

Sve troje preminulih su iz Beograda ili šire okoline, a umrli su na toj klinici na kojoj je smješteno još 17 pacijenata kod kojih je potvrđen virus, od kojih su šestoro na intenzivnoj njezi, rekla je dr Dulović.

Beogradski mediji objavljuju da je do sada oboljelo 37 osoba, a riječ je, uglavnom, o onima preko 50 godina, te onih koji imaju već oslabljeni imunološki sustav.

Po najnovijim informacijama, bolest ne prenose tigrasti komorci, koji su rijetki, već oni obični kod kojih je pronađen virus. Najveća je opasnost u blizini rijeka te u močvarnim područjima. Temperature preko 32 stupnja ovoga ljeta pogodovala su razvoju bolesti.

Ministrica zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je nedavno kako nema opasnosti da će se u Srbiji razviti epidemija izazvana virusom Zapadnog Nila.