GAMEREPORT

Trials Fusion test je za svačije živce

18.04.2014 u 12:39

Bionic
Reading

Ovog petka Gamereport se bavi vječitim pitanjem koliko jako trebaš bacit' kontroler u zid a da ne pukne (zid)

Ogorčeni Dark Souslima 2? Razočarani Titanfallom? Dragi čitatelju, imamo nešto upravo za tebe. Taman prije blagdana koji bi ionako prošli bez prevelike doze adrenalina na stol nam je došao Trials Fusion, najnoviji ubisoftov platformsko trkaći naslov. U slučaju da niste igrali protekle trialse, reći ću o čemu se ovdje ukratko radi. Konkretno, vaš zadatak je vozeći motor, te skaćući sa platforme na platformu doći do kraja staze. Zvuči jednostavno, a? Mislite da vaša tetka koja je ionako na sredstvima za smirenje po čitav dan ovo može igrati nakon što se nakljuka tabletama? E, pa prevarili ste se.

 

 

 

Trials Fusion je varljiv. I to toliko da na prvi pogled izgleda gotovo retardirano lagan. Međutim, u trenu kada se počnete razbijati, shvatiti ćete koliku količinu vještine ova igra zahtjeva. Naime, nakon prvih par staza koje vas upoznavaju sa igrinim fantastičnim sustavom fizike, kao i temeljnim mehanikama, shvatiti ćete kako stvar nije u tome hoćete li u kratkom roku stići do cilja. Pitanje je hoćete li do njega doći uopće. Stiskanje po gasu najmanji je problem u ovoj intrigantnoj igri koja prije svega cijeni vještinu, a nakon toga samokontrolu. Naime, sva vozila u igri kontrolirate nagibom vozača, gasom i kočnicama. Ako ste se ikad smatrali igračem koji je sklon bacanju kontrolera u zid ili psovanja tijekom igranja, predlažemo da ovo zaobiđete. Zapravo, ako se smatrate osobom sa kratkim fitiljem, molimo vas, u ime vaše PC i PS3 i/ili Iksoboks periferije, da Trials Fusion nikada ne pokrenete.

 

 

 

Ako, opet, tražite izazov. Pravi, sadistički, beskompromisni izazov – onda biste se u ovoj igri čak i mogli pronaći. Način na koji se ona iživljava na vama raspoređen je na tri glavna segmenta, a oni su kampanja, multiplayer i izazovi. Tijekom igranja vaš zadatak je, kao što već rekoh, uglavnom doći sa jedne strane mape na drugi, pažljivo odmjeravajući skokove, pedantno stišćući gumb za gas, te pažljivo ciljajući da kontrolerom ne pogodite mačku ili poštara kada pedeseti put za redom padnete na toj jednoj usranoj platformi.

 

 



 

 

Nakon što stazu konačno privedete kraju, na raspolaganju su vam mnogobrojni bizarni izazovi poput vožnje s prikolicom, skakanja kroz vatrene obruče, ili seta ekstremnih čiju težinu bolje da ne spominjemo. Na kraju, tu je  i neizbježno nabavljanje boljih motora, kao i njihova kastomizacija. Znate, kako biste svojem sljedećem sudaru dodali svoj personalni tač.

 

 

 

Ono što Trials Fusion čini posebnim je jednostavnost nastavljanja izazova. U većini slučajeva igra vas, naime, neće kažnjavati zato jer ste se razbili. Zapravo, pomagati će vam pomoću checkpointa. Te oaze zdravog razuma služe kako bi vam za tren olakšale dolazak do kraja, te vas spriječile od sigurnog samoubojstva. One su raspoređene taman tako da potpuno ne poludite, a da vam daju jedan dodatni razlog zbog kojeg biste baš taj praktički nemogući skok odradili još jednom.

 

 

 

I baš taj poriv za još jednim pokušajem glavni je Trials Fuisionov trik. Nema to veze sa igrinim lijepo dizajniranim krajolicima. Niti gomilom bizarnih dodatnih izazova. Pa čak niti sa vremenom potrebnim da ga do kraja savladate. On je napravljen kako bi igraču dao lažni osjećaj veće vrijednosti, te se tako osigurao od deinstalacije. Zapravo hodanje po toj tankoj liniji između ovisnosti i mazohizma Trialse čini temeljito drukčijima.

 

 

 

Što se multiplayera tiče, on je napravljen kako bi izazov ovog side skroling hardkor naslova omogućio vašim prijateljima. Međutim, nakon što se izpraksate na kampanji, desetak mapa dostupnih za igru u dva igrača činiti će se kao bezvezno lagani izazov, te ćete se vrlo vjerojatno vratiti na kampanju ili započeti raditi vlastite mape. A gost? Njemu povremeno možete dati da se izblamira pokušavajući završiti stazu na kojoj ste se i vi zaštopali.

 

 





 

 

Trials Fusion je na kraju priče izazovan naslov za igrače koji vole pravi izazov. On je igra koju ćete voljeti mrziti. On je naslov o kojem ćete pričati drugim hardkor igračima kada počnu kukati kako im je Dark Souls 2 težak. On je razlog zbog kojeg ćete večeri posvećene gamingu pretvoriti u večeri posvećene bacanju kontrolera kroz prozor. I on je razlog zbog kojeg Gamereport vjeruje kako su futurističke platformske urke pravi test za gamersku stpljivost.

 

 

Plus:
-Fantastičan izazov
-Teške i lijepo dizajnirane staze
-Trikovi

Minus:
-Upravo ta težina
-Neprivlačni multiplayer
-Nije za igrače tankih živaca
-Nije video recka



Ime:
Trials Fusion
Žanr: Platformska utrka
Developer:
Red Lynx/Ubisoft
Platforme: PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 4