koronavirus

Tri respiratora, vrijedna donacija obitelji Diminić-Štifanić stigla u Istru

10.04.2020 u 12:34

Bionic
Reading

Vrijedna donacija od tri respiratora stigla je u Istru, a darovala ih je labinska obitelji Diminić-Štifanić koja živi u njemačkom gradu Karlsruhe, gdje vodi Njemačko-hrvatsku zajednicu, izvijestili su u petak iz Ureda istarskg župana

Labinjani Mirjana Diminić i Vlado Štifanić još su jednom pokazali da nesebičnost i ljudska dobrota nemaju zapreka, priopćili su iz Ureda župana, dodavši kako je, uz tri respiratora, u donacijskoj pošiljci stiglo i 45 kartona pelena za starije i nemoćne, jedna invalidska kolica, tri hodalice, dva stalka za infuziju, te štake za labinski Crveni križ i potrebite sugrađane.

'Ova vrijedna donacija za nas je pravo bogatstvo a respiratori će privremeno, dok za to postoji potreba, biti u pulskoj Općoj bolnici Pula', rekao je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Ističe da obitelji Diminić-Štifanić svoju humanost ne ograničava samo na grad Labin, već i šire na Pulu, Pazin i Primorsko-goransku županiju.

'U ovoj teškoj situaciji kad smo svi pogođeni pandemijom bez obzira gdje se nalazimo, moramo biti solidarni i pokazati brigu i odgovornost prema zajednici u kojoj živimo, stvaramo ili iz nje potječemo. Svatko od nas može na neki način pridonijeti tome da u ovoj situaciji bude čim manje žrtava. Mi smo sretni da ovom donacijom možemo pomoći svom rodnom kraju', poručili su donatori, obitelj Diminić-Štifanić.

Toj je labinskoj obitelji koja živi u njemačkom gradu Karlsruhe, 2002. godine dodijeljeno priznanje Grada Labina za izvanredno i nesebično zalaganje u pružanju humanitarne pomoći.