ZRAKOPLOVNA NESREĆA

Tri osobe ozlijeđene u padu Cessne na dubrovačkoj zračnoj luci

25.07.2018 u 17:55

Bionic
Reading

U zrakoplovnoj nesreći koje se u srijedu popodne dogodila u dubrovačkoj Zračnoj luci u zrakoplovu austrijske cessne, osim pilota, bilo je dvoje putnika, a po prvim informacijama iz Hitne medicinske pomoći, jedna je osoba teže ozlijeđena s višestrukim prijelomima, ali vitalni organi nisu joj ugroženi, i dvije su osobe lakše ozlijeđena

Glasnogovornica dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Davorka Bečić potvrdila je da je cessna koja se popodne srušila u dubrovačkoj Zračnoj luci privatni zrakoplov austrijskih registarskih oznaka koji je u Dubrovnik letio iz Graza.

Direktor dubrovačke Zračne luke Frano Luetić izjavio je kako se nesreća dogodila u 16,35 sati, kad je zrakoplov sletio južno od osnovne i rulne staze. "Tri su ozlijeđene osobe vozilom hitne pomoći prevezene u Opću bolnicu Dubrovnik.

U najbržemu mogućem roku intervenirali su vatrogasno-spasilački timovi Zračne luke. O svemu su obaviještena državna tijela za istragu zrakoplovnih nesreća", rekao je Luetić.

  • +13
Pad Cessne u Dubovniku Izvor: Cropix / Autor: Tonci PLazibat / CROPIX

Dodao je kako je zbog nesreće Zračna luka kraće vrijeme bila zatvorena za promet, ali nije bilo većih poremećaja u redu letenja.