NEXE GRUPA I MUZA

Tri godine po tuđim stanovima zbog tuđih interesa

11.12.2012 u 20:31

Bionic
Reading

Prošle su gotovo tri godine otkako stanari zgrade u Prilazu Gjure Deželića 5, naslonjene na nekadašnji Ferimport, a danas gradilište buduće Muzičke akademije, ne žive u svojim domovima, piše Jutarnji list

Još 2010. godine stanari su se iselili jer su vještaci ustanovili da je zgrada pri rušenju Ferimporta i iskopavanju rupe za temelje Akademijine zgrade teško i nepovratno oštećena. Život u njoj nije siguran. Stoga im je Nexe grupa, izvođač radova, sve donedavno plaćala najamninu u podstanarskim stanovima, a sada je taj teret pao na Muzičku akademiju. No Muza nije u stanju plaćati dosadašnje iznose pa su stanarima rekli da će im plaćati deset posto manje.

Ne prihvate li najmodavci nove cijene najamnine, stanari iz Deželićeve, umjesto da konačno riješe svoj problem i vrate se u domove, morat će još jednom cijeli svoj život potrpati u torbe i seliti ili razliku u cijeni plaćati iz svog džepa.

Građevinska inspekcija nekoliko je puta izlazila na teren, no ustanovili su da stabilnost zgrade nije narušena. Međutim, stanari u to ne vjeruju jer su im dva neovisna sudska vještaka za graditeljstvo rekla da je zgrada nesigurna za život zbog nagnuća nastalog pri rušenju zgrade na koju je bila naslonjena. Opširnije u tekstu Jutarnjeg lista.