JOSIP LEKO

'Trebamo ubrzati rokove i biti spremni reći građanima da nismo uspjeli'

03.12.2015 u 19:42

Bionic
Reading

Još uvijek predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko u razgovoru za Dnevnik Hrvatske televizije je kazao da konstituiranje Sabora Na žalost danas nije uspjelo konstituiranje Sabora, ali to nije ništa izvan demokratskih standarda.

Na pitanje što ako se većina ne oformi leko je kazao da možemo špekulirati kada će i može li se formirati saborska većina odnosno formirati vlada. 'Tu treba provesti proceduru predviđenu ustavom Republike Hrvatske i nedvojbeno utvrditi da nije moguće formirati vladu, i ako nije, onda stupaju odredbe o takvoj situaciji', kazao je Leko.  Kazao je da se u SDPu –u uvijek pripremaju na izbore i uvijek pitaju kako će građani reagirati na njihove odluke

'Očekujem da ubrzamo proces koji je previđen Ustavom i da ne koristimo sve rokove maksimalno nego da u interesu efikasnosti budemo spremni izaći pred građane i reći da nismo uspjeli ovoga puta', kazao je Leko o mogućnosti da se izađe na nove izbore.

Očekuje da se ubrza proces koji je predviđeni da iziđu pred građane i kažemo da ovaj put nisu uspjeli. Na upit da kao predsjednik glavnog odbora SDP-a komentira ultimatum iz Mosta koji je zakazao sastanak u ponedjeljak u 12 sati s HDZ-om i SDP-om, a strani koja se ne pojavi su zaprijetili da će s njima prekinuti pregovore. Leko je kazao da bi on otišao na taj sastanak.

'Moje vrhunsko načelo je interes građana da formiramo vladu ili da podupremo nekoga da formira vladu. U takvim okolnostima ne razmišljam o stilu i ultimatumima nego o interesima građana. Najvažnije je prepoznati interese građana i inzistirati na ostvarivanju tih interesa', poručio je Leko.