BANDIĆ U LICI

'Trebamo staviti svu pamet na kup, sa mnom nije počelo sve niti će završiti'

04.11.2015 u 15:22

  • +12

Milan Bandić u Lici

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Prša

Bionic
Reading

Kandidat za 'gradonačelnika Hrvatske', čelnik Koalicije rada i solidarnosti Milan Bandić sa suradnicima je danas boravio u Lici (Otočac, Gospić, Perušić, Udbina). Najviše ovacija doživio je u Otočcu gdje su njegove šale nailazile na plodno tlo

Milana Bandića u središtu Otočca dočekala je prvoplasirana na listi Milan Bandić 365 - Stranka rada i solidarnosti u IX. Izbornoj jedinici, bivša HDZ-ovka i aktualna dožupanica Ličko-senjske županije Ivana Tomaš. Čim se pojavio, oko Milana Bandića u kratkom se vremenu okupio impozantan broj građana, ali i viđenijih stanovnika Ličko-senjske županije, od gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca, bivših gradonačelnika…

U pratnji Ivane Tomaš Bandić je obišao gradsku tržnicu gdje je kupio dvije vreće krumpira i zelja i jedno rezano zelje kazavši da je zima duga ne samo u Lici nego i u Zagrebu, pa neka se i ličkog krumpira i zelja nađe u zagrebačkim podrumima. Nije ispustio pohvaliti ličke proizvode kazavši da je pobornik zdrave hrane, poglavito zelja i krumpira što redovito sam kupuje na tržnicama.
'Boljeg i jeftinijeg u Hrvatskoj nema, ovo nijedna zemlja nema, ovakvu hranu, eko, domaće, ličko i jeftino, autohtono, nezagađeno i čisto, zato nikada ne treba zaboraviti seljaka i na njegov trud i rad', kazao je Bandić.

Govoreći o predstojećim izborima, kazao je da u Lici očekuje najbolje rezultate. 'Ono što Hrvatsku može izvući iz krize su rad, solidarnost, struka, sigurnost, domoljublje, ali za to treba imati pameti u glavi i u nedjelju izabrati. Hrvatskoj treba čovjek od formata, koji spaja, a ne razdvaja, a u Lici ima mjesta za sve ljude pa da nas je još ovoliko. Trebamo staviti svu pamet na kup, sa mnom nije počelo sve, niti će završiti', kazao je Bandić.

Na pitanje novinara o izgledima nositeljice njegove liste u IX. Izbornoj jedinici Ivane Tomaš u borbi s Tomislavom Karamarkom, Bandić je rekao: 'Kakav borba, nikada nije bilo borbe između muškarca i žene jer se ishod uvijek unaprijed zna, žena uvijek pobjeđuje.'

Podršku Milanu Bandiću dao je i gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac koji je javno pozvao stanovnike Gacke doline da glasaju za zagrebačkog gradonačelnika.

'Milan Bandić veliki je prijatelj Otočca i Gospića, a kroz brojne donacije pokazao koliko drži do ovog kraja. Do sada smo imali saborske zastupnike koji Otočcu nisu puno donijeli što se vidi kroz sve što se godinama događalo. Samo smo izgubili brojne institucije, a iz toga se jasno vidi da ti naši zastupnici nisu ništa učinili za ovaj kraj. Pokušat ćemo kroz neke nove osobe s Bandićeve liste promijeniti takvo stanje. Da citiram Milana Bandića: dvije partije su bile na vlasti, jedna 45, druga 25 godina, i sada nam treba drukčiji rezultat', kazao je gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac.