VOZAČI GA NISU MOGLI IZBJEĆI

Trčao po sredini autoceste i smrtno stradao

Bionic
Reading

Županijski centar (ŽC) 112 Zagreb primio je sinoć u 21.42 sati dojavu o čovjeku koji trči kolničkim trakom na autocesti A2, kod benzinske postaje Jakovlje, pa je ŽC 112 odmah obavijestio policiju i Autocestu Zagreb - Macelj (AZM) održavanje, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS)

Navodi se i kako je u 21.58 sati ŽC 112 primio drugu dojavu o čovjeku na autocesti, od ženske osobe, koja je osobnim vozilom sletjela s kolnika izbjegavajući čovjeka te dodaje kako je, prema dojavi AZM-a, u 22.05 sati čovjek koji je trčao autocestom u suprotnom smjeru smrtno stradao prilikom naleta osobnog vozila koje ga nije moglo izbjeći.

Slobodna Dalmacija objavila je da je riječ o 37-godišnjem djelatniku TOZ-a, koji je trčao autocestom najmanje 16 minuta prije stravične pogibije jer je prvu dojavu o čovjeku koji trči po autocesti u neposrednoj blizini benzinske postaje Jakovlje Centar 112 zaprimio u 21.42 sata.

Prije nego što mu je automobil zadao kobni udarac, 37-godišnjak je, prema izjavama očevidaca, trčao autocestom s majicom navučenom preko glave po bijeloj crti i raširenih ruku. Pješak je odbačen na desnu prometnu traku gdje je potom na njega naletio BMW 535 austrijskih nacionalnih oznaka za čijim je upravljačem sjedio šokirani Austrijanac Johann Sch.(48). Od siline zadobivenih udaraca pješaku više nije bilo spasa, te je njegovo mrtvo tijelo prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje će se utvrditi je li njegovom opasnom trčanju po autocesti eventualno kumovao alkohol ili droga.

Tomislav je navodno kobne večeri bio na obližnjoj benzinskoj postaji s prijateljima, gdje su konzumirali alkoholna pića. U jednom se trenutku iz nepoznatih razloga od njih odvojio i krenuo trčati po cesti.

'Znam da nekoliko dana nije išao na posao jer ga je bilo jako ukliještilo u leđima. A sad doznam da je trčao, i to još po autocesti. Ne mogu vjerovati. Doista ne znam je li bježao od nekoga i je li imao nekih briga. Njegova obitelj je javila mojoj majci', ispričao je za Slobodnu šokirani Tomislavov prijatelj.