odavanje prosjačenju

Tražio milostinju pred crkvom; kažnjen sa 190 kuna, a platit će i troškove postupka

24.09.2019 u 10:02

Bionic
Reading

Zbog prosjačenja ispred crkve sredovječnom muškarcu s adresom u središtu Rijeke izrečena je novčana kazna od 190 kuna. Dužan je platiti i 100 kuna na ime troškova postupka, a ostao je i bez 96 kuna koje je ostvario prosjačenjem

Sredovječni muškarac, s adresom u središtu Rijeke, procesuiran je na opatijskom sudu koji je utvrdio da je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, piše Novi list.

Odluka suda je pravomoćna, a pri odmjeravanju kazne rukovodili su se činjenicom da je Riječanin dosad bio neporočan te da prije ovoga slučaja nije kažnjavan zbog tog prekršaja. Kažnjen je stoga minimalnom kaznom.

Okrivljeni je, kako se navodi u prekršajnom nalogu suda, ispred ulaza u crkvu zatečen u prosjačenju, 'na način da se, oslanjajući se na štaku, obraćao vjernicima, govoreći im o svojoj teškoj životnoj i zdravstvenoj situaciji'. Od njih je tražio milostinju u vidu novca i tako si pribavio 96 kuna. Sve se to dogodilo 31. listopada 2017. godine oko 10 sati unutar perivoja Svetišta Gospe Trsatske.