PAVOŠEVIĆ O FIMI MEDIJI

Tončiju Vrdoljaku je iz crnog fonda isplaćeno milijun kuna

  • Autor: Vedran Brkulj
  • Zadnja izmjena 07.05.2012 11:38
  • Objavljeno 07.05.2012 u 09:58
Branka Pavošević, Ivo Sanader Ratko Maček

Branka Pavošević, Ivo Sanader Ratko Maček

Izvor: photl.com / Autor: Daniel Kasap/PIXSELL

Na Županijskom sud u Zagrebu nastavljeno je suđenje Ivi Sanaderu i drugima u aferi Fimi media čitanjem iskaza četvrtooptužene Branke Pavošević, bivše HDZ-ove blagajnice, koja se brani šutnjom. Pavošević je u svom iskazu od 29. srpnja 2011. navela kako se novac iz HDZ-ove blagajne dijelio šakom i kapom te da je sve isplatnice sačuvala i zakopala na livadi u blizini štale u vlasništvu svojih pokojnih roditelja

Kazala je kako veći dio novca išao za predsjedničku kampanju Jadranke Kosor 2005. Na popisu onih koji su, prema njezinom iskazu, dobili novac iz crnih fondova je Antun Vrdoljak (milijun kuna), fotograf Damir Hoyka u dva je navrata dobio ukupno 202.500 kuna (112.500 i 90.000 kuna), Ivana Kindl i Jacques Houdek, po 10.500 kuna, Vanna 30.000 kuna. Davor Dretar Drele 100.000 kuna, Lana Jurčević 200.000 kuna, Miroslav Škoro 60.000 kuna i Dražen Žanko 3.000 eura s naznakom za pjevače.

Pavošević je u svom iskazu navela i da je Darko Milinović tijekom 2008. i 2009. iz crnih fondova mjesečno primao po 10.000 kuna, ali da se znalo događati da nije dolazio po mjesečne iznose, već bi nakon nekoliko mjeseci došao skupiti cijeli iznos honorara.

Pavošević je na kraju svog iskaza navela kako misli da je zbog njega u rujnu prošle godine i dobila otkaz u stranci, ali na burzi rada nije završila jer je otvorila bolovanje na kojem se još uvijek nalazi. Branitelji Ive Sanadera, Ratka Mačeka i HDZ-a uložili su prigovor na čitav iskaz Branke Pavošević smatrajući da je riječ o nevjerodostojnom materijalu, a kao jedan od razloga za to navode i činjenicu da je ona pred USKOK-om bila jedanaest puta, što, prema njihovu mišljenju, nedvojbeno upućuje na dogovor s Državnim odvjetništvom. Odvjetnici su naveli i da je iskaz nevjerodostojan zbog toga što je Pavošević u USKOK-u u srpnju 2011. tvrdila da je od Petra Đukana iz IGH-a primila milijun kuna u prisutnosti Marija Zubovića da bi pet mjeseci kasnije, opet USKOK-u, navela kako uopće ne zna tko je bio taj čovjek i zašto ga je povezala s IGH-om.

Suđenje se nastavlja u 11,45 čitanjem iskaza Nevenke Jurak, vlasnice Fimi medije, koja se također brani šutnjom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi