NIJE POMOGLO

Tomo Šokota dao je 150.000 eura jamčevine za Sanadera

17.10.2011 u 22:09

Bionic
Reading

Unatoč najvećoj dosad ponuđenoj jamčevini u Hrvatskoj od 12,4 milijuna kuna, bivši hrvatski premijer Ivo Sanader i dalje ostaje u istražnom zatvoru

Sanaderovi odvjetnici, Čedo Prodanović, Jadranka Sloković i Goran Suić do iznosa ponuđene jamčevine došli su uz pomoć Sanaderove supruge Mirjane i njihovih prijatelja. Tek 300.000 eura ponuđeno je u gotovini, dok je ostatak od oko 10,2 milijuna kuna ponuđen kroz založno pravo na nekretninama, piše Jutarnji list

Predsjednik Sabora Luka Bebić 'dao' je svoju kuću u Komarni, Mario Zubović založio je svoj stan u Zagrebu, a Jerko Rošin stan u Splitu, dok je Mirjana Sanader dala založno pravo na neblokirani dio, odnosno trećinu kuće u Kozarčevoj ulici u Zagrebu.
Od prikupljenih 300.000 eura u gotovini, polovicu dao nogometaš Tomo Šokota. Drugih 150.000 eura dao je izvjesni gospodin Šikić.

'Točno, ponudio sam 150 tisuća eura za Sanadera, iako sam bivšeg premijera vidio samo jednom i to na Europskom nogometnom prvenstvu 2008. No, obiteljski sam prijatelj sa Sanaderovim odvjetnikom Goranom Suićem i to sam napravio na njegovu veliku zamolbu. Nikad ne bih odbio prijatelja u nevolji, rekao je za Jutarnji list Šokota.