PREDSJEDNIK DSHV-A

Tomislav Žigmanov čestitao Dan državnosti

30.05.2023 u 10:06

Bionic
Reading

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov čestitao je premijeru Andreju Plenkoviću i svim građanima i građankama Dan državnosti, uz želje da načela pravednosti, dobra, solidarnosti i uključivosti i dalje budu vodilje politike u matičnoj domovini

Uspjesi i postignuća koje je ostvarila i koje ostvaruje Republika Hrvatska za boljitak svojih građana i građanki u proteklom razdoblju pozitivno se valoriziraju i cijene te zacijelo mogu biti za uzor mnogim drugim državama, a Hrvatima u Republici Srbiji snažan su čimbenik za učvršćivanje ponosa što imaju takvu matičnu državu, napisao je Žigmanov.

Istaknuo je da sve ključne hrvatske institucije i organizacije u Srbiji suradnju s hrvatskom Vladom cijene posve pozitivnom i izuzetno dobrom. 'Štoviše, mogu slobodno reći kako je ona najbolja u povijesti naše suradnje, čega su najbolje potvrde brojni iskoraci koje bilježimo i uspostavljene poželjne suradničke prakse koje njegujemo', rekao je.

Napomenuo je da Vlada financira njihov kapitalni projekt – izgradnju Hrvatske kuće u Subotici, prostora za rad ključnih ustanova hrvatske zajednice, koja se ovih dana privodi kraju te se, uz ostalo izdvajaju sredstva za snaženje hrvatskih institucija.

Posebno su zadovoljni uznapredovanom suradnjom sa županijama okupljenim u Hrvatskoj zajednici županija, te brojnim gradovima i općinama te ističu da su u razgranatim odnosima postali pouzdani partneri, što za posljedicu ima i poboljšanje društvenog položaja Hrvata u Srbiji.

Tome, kaže Žigmanov doprinosi i novi val otopljavanja odnosa između Srbije i Hrvatske, susreti dužnosnika te stvaranje povoljnog ambijenta za rješavanje svih otvorenih pitanja kroz sudjelovanje DSHV-a u radu srbijanske Vlade s pozicije ministra.