STARČEVIĆANCI PRELAZE U SRBOV HSP

'Tomašićkinim HSP-om upravlja Karamarko'

18.04.2013 u 13:48

Bionic
Reading

Bivši predsjednik splitske podružnice Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčevića rekao je na konferenciji za novinare kako više od 700 članova iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije danas izlazi iz te stranke zato što se njome, kako je ustvrdio, upravlja na staljinistički način

U HSP-u dr. Ante Starčevića 'vlada staljinistički način vođenja stranke u kojemu svi oni koji kažu da nisu za bezuvjetnu koaliciju s HDZ-om bivaju ne samo marginalizirani, nego i isključeni iz stranke', izjavio je Popović i ustvrdio kako tom strankom upravlja Tomislav Karamarko te da je besmisleno sudjelovati u, kako je rekao, prijevari hrvatskoga naroda.

Na novinarsko pitanje je li prošlotjedna odluka predsjedništva HSP-a dr. Ante Starčevića kojom je raspušteno splitsko-dalmatinsko Županijsko vijeće i splitska gradska podružnica te stranke, Popović je odgovorio potvrdno.

'Takva odluka stranačkoga predsjedništva dovela je do kulminacije, nakon čega smo danas odlučili istupiti iz stranke', rekao je Popović i dodao da je i prije bilo nezadovoljstva te je sedam članova Županijskoga vijeća dalo ostavke predsjedništvu HSP-a dr. Ante Starčevića.


Istaknuo je kako skupina koja je izišla iz te stranke već ima ponude da se učlani 'u neke desne opcije', a odluku o tome donijet će u idućih nekoliko dana. Bivši član Glavnog stana HSP-a dr. Ante Starčevića Željan Jurlin ocijenio je sramotnim što ta stranka nema jasno stajalište o Europskoj uniji (EU), registru branitelja i Zakonu o poticanju investicija. Po njegovim riječima, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčevića Ruža Tomašić samo je 'stranački ukras', a stvarni je predsjednik te stranke, njezina Glavnog stana, Časnog suda i Nadzornog odbora Pero Ćorić (tajnik stranke).

Na pitanje kako komentira postupak bivšeg člana HSP-a Ivana Turudića, koji je nedavno sudjelovao u radu Časnog suda i glasovao za isključenje Ante Đapića iz te stranke, Jurlin je odgovorio kako je golemo nezadovoljstvo članova HSP-a dr. Ante Starčevića u Splitsko-dalmatinskoj županiji zbog njegova takvog postupka.

Ivan Turudić prošle je godine iz HSP-a prešao u HSP dr. Ante Starčevića, no prošlog je tjedna Časni sud HSP-a dr. Ante Starčevića isključio Turudića iz te stranke skupa s još petoricom članova.