FEDERALIZACIJA HRVATSKE

Tomašić i Srb optužuju Pupovca, a on nema pojma o čemu govore

28.10.2015 u 10:30

Bionic
Reading

HSP Danijela Srba i Hrvatski konzervativci Ruže Tomašić u utorak su se žestokim priopćenjima obrušili na SDSS i Milorada Pupovca tvrdeći da zagovara program federalizacije Hrvatske. Pupovac nema pojma o čemu govore

Danijel Srb glasno poručuje da će se HSP takvoj federalizaciji Hrvatske, kojoj je konačni cilj stvaranje srpske federalne jedinice u granicama takozvane 'republike srpske krajine' i stvaranju Velike Srbije, suprotstaviti svim sredstvima. Obrušio se i na SDP koji je optužio da u zamjenu za ruku SDSS-a u Saboru pristaje na takav uvjet dok HDZ-u zamjera šute na ovakve 'antihrvatske inicijative'.

Ruža Tomašić navodi da je prije dva dana u Vukovaru Pupovac donio deklaraciju o federalizaciji Hrvatske, dokument koji na mala vrata vraća Hrvatsku u 1991., kada se isto pokušalo učiniti vojnom srbočetničkom agresijom.

'Dokument, koji je očigledno produžena ruka političke okupacije sadržane u Memorandumu 2 SANU, nakon što vojna okupacija nije uspjela', tvrdi Tomašić koja je također kazala da je sramotno to što se dvije najveće stranke ne očituju o tome zbog čiste političke računice, trgovine za tri saborska mandata Srba. Na upit tportala da objasni o kakvom se programu federalizacije radi, Pupovac odgovara da nikakvog programa federalizacije Hrvatske u dokumentima i programu SDSS-a nema.

'Ne znam na što oni ciljaju Srb i Tomašić, ali oni i tako u glavama imaju vještice. Riječ je o velikim srboljupcima i velikim zaštitnicima Hrvatske', ironičan je Pupovac. SDSS, dodao je, ima program protiv diskriminacije, protiv siromaštva i za socijalnu pravdu.

Po svemu sudeći, Srba i Tomašić uznemirila je poruka koju čelnici SDSS-a Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović odašilju sa svojih predizbornih skupova, a to je da bi osvajanjem četvrtog mandata u IX. izbornoj jedinici gdje se njihov kandidat nalazi na koalicijskoj listi SDP-a i partnera Hrvatska raste, uz tri u 12. manjinskoj jedinici, Srbi u Hrvatskoj postali i politički narod, a ne manjina.