novi natječaj

Tomašević najavio: Nadam se da ćemo u gradske stanove smjestiti 50-ak obitelji iz hostela i kontejnera

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 26.08.2021 13:36
  • Objavljeno 26.08.2021 u 13:27
Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević najavio je u četvrtak raspisivanje natječaja za privremeno stambeno zbrinjavanje građana pogođenih u potresu te je izrazio nadu da bi 50-ak obitelji, smještenih u hostelu Arena i stambenim kontejnerima, moglo ući u gradske stanove.

Tomašević je u izjavi medijima istaknuo da je prijedlog privremenog stambenog zbrinjavanje, o kojem će se po hitnom postupku raspravljati na trećoj sjednici Skupštine, došao nakon anketiranja građana koji su nakon potresa smješteni u hostelu Arena.

"Anketirali smo ih u hostelu Arena i na temelju toga došli do ovog zaključka. Nadam se da će 50-ak obitelji iz tog hostela i stambenih kontejnera biti smješteno u gradske stanove", rekao je Tomašević u izjavio novinarima.

Grad Zagreb ima na raspolaganju oko 200 stanova, a paralelno s osobama pogođenima potresom, u njih će se smještati i građani koji su se prijavili na natječaj za dodjelu stanova prema socijalnoj kategoriji. Ipak, naglasio je da će se oba natječaja voditi socijalnim kriterijima, a da je dodatni prioritet iz kontejnera i hostela Arena u stanove smjestiti obitelji s malom djecom.

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović pojasnio da će se u idućem periodu usuglasiti kriteriji prema kojima će se stanovi dodijeliti građanima iz obje kategorije.

“Svi stanovi koji su na raspolaganju ne idu samo ovima (čije su kuće oštećene u potresu), nego idu i jednoj i drugoj kategoriji. To je sad proces usuglašavanja kome će se dodijeliti, prema uvjetima koji će biti propisani”, kazao je Klisović u izjavi medijima.

  • +8
  • +5

Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Istaknuo je da će uvjeti za privremeno stambeno zbrinjavanje građana pogođenih potresom, biti propisani u samoj odluci, ali da se Skupština u raspravi mora oko njih usuglasiti. 

“Važno je da Grad želi pomoći obiteljima koje čekaju obnovu stanova, a žive u uvjetima koji nisu adekvatni za život”, rekao je te dodao da prijedlog odluke ima cijeli niz socijalnih i drugih kriterija.  

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!