zagrebačke anomalije

Tomašević: Postoji pročelnik koji ima plaću 31 tisuću kuna neto

13.07.2021 u 17:24

Bionic
Reading

'Grad mora funkcionirati, ja moram donositi odluke brzo', kazao je Tomilsav Tomašević, zagrebački gradonačelnik. Osvrnuo se na navode da pročelnik Ureda za hitne situacije Pavle Kalinić kao pročelnik ima neto plaću 31.000 kuna

'Po GDPR-u to ne smijem komentirati', kazao je Tomašević.

Upitan postoji li pročelnik koji prima plaću 31.000 kuna neto dodao je da 'postoji'.

Komentirao je i kako mu je proteklo prvih mjesec dana kao novom gradonačelniku.

“Ovih mjesec dana je potpuno nevjerojatno. To je ipak od mojih najpesimističnijih scenarija gore”, istaknuo je Tomašević na N1.

Govorio je i o plaćama te kako će se to regulirati.

“Hoćemo staviti stvari u normalnu hijerarhiju gdje će pročelničke plaće biti u razini zamjenika gradonačelnika, a ispod toga zamjenici gradonačelnici, pomoćnici itd”, rekao je. Dodao je da se troškovi pokušavaju smanjiti na sve moguće načine.

Naveo je da u Gradskoj upravi radi 3200 ljudi te da se sada bave preustrojem Gradske uprave i spajanjem gradskih ureda.

“Preustroj će stupiti na snagu 31.10., potrebno je prilogoditi softver na nove ured usred proračunske godine, ali za nekih pet ureda koji će ostati u kontinuitetu gdje smo uspjeli uvjeriti pročelnike da se maknu ćemo napraviti javni natječaj. Ti natječaji će biti krajem kolovoza”, otkrio je novi gradonačelnik.

Rekao je da očekuje još uhićenja u Zagrebu.

“Jako je puno krakova i trebat će neko vrijeme da se to procesuira i obradi. Mi smo otvoreni za suradnju i to jako dobro znaju u PNUSKOK-u”, kazao je Tomašević.

  • +9
Tomašević najavio prve rezove: Broj službenih automobila smanjuje se sa 140 na 40 Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL