nagrada za odvajanje

[FOTO] Tomašević dijelio besplatni kompost: Sve ove fame da otpad ide na isto mjesto – ne ide

17.10.2022 u 14:05

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nazočio je podjeli besplatnog komposta građanima koji obrađuju parcele 15 gradskih vrtova. Podjela je započela u gradskim rasadnicima i kompostanama na Jankomiru, Markuševcu i Jakuševcu još u četvrtak

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nakon podjele komposta dao je izjavu za medije rekašvi kako mu je drago što mogu besplatno podijeliti kompost proizveden na Jakuševcu.

'Sve ove fame da otpad ide na isto mjesto – ne ide. Nama je drago da taj kompost besplatno dijelimo. Jeftinije ga prodajemo svim poslovnim korisnicima. Kompost je prve kategorije, a bit će vrlo koristan za same korisnike vrtova. To je jedna lijepa priča. Nešto što je bilo biootpad postaje kompost. Na taj način štitimo okoliš', rekao je Tomašević, javlja N1.

Potvrdio je da se situacija u kompostani stabilizirala već u petak. Kaže kako je 'red da građane nagrade za odvajanje otpada'.

Najavio je izmjene u odvozu otpada.

'Prvo ćemo smanjiti broj odvoza miješanog otpada na jednom tjedno u obiteljskim kućama koje imaju svoje kante na svojim parcelama. Istovremeno jednom tjedno krećemo na odvoz plastike i papira', kazao je Tomašević dodavši da će izmjena krenuti već ovoga tjedna.

  • +2
Tomislav Tomašević na podjeli besplatnog komposta Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

Tomašević se osvrnuo i na najavljeni prosvjed zaposlenika u dječjim vrtićima.

'U Zagrebu se državni pedagoški standard godinama krši. Jedan od prioriteta gradske vlasti je gradnja vrtića. Svjesni smo svoje obveze. Zapošljavamo cijelo vrijeme odgojitelje u postojećim vrtićima. Jasno nam je da ćemo morati povećavati i materijalna prava u dječjim vrtićima. To je isto nešto o čemu trenutno razgovoramo', istaknuo je Tomašević.

Kazao je da Grad Zagreb ide s novim socijalnim mjerama koje će pratiti inflaciju. Dodao je kako rade na proračunu za iduću godinu.