OPTIMISTIČAN MINISTAR

Tolušić: Prihvatio bih ponudu da budem novi mandatar

09.06.2016 u 21:09

Bionic
Reading

Tomislav Tolušić, HDZ-ov ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a, za Dnevnik Nove TV izjavio je da mu je iznimno drago i čast da se njegovo ime spominje u kontekstu potencijalnog novog mandatara. 'Mogu samo reći da bio to Oleg Butković, Zdravko Marić, ja ili netko drugi - svi će dobro obavljati svoj posao. To je nešto o čemu prije svega odlučuje Predsjedništvo HDZ-a i ono će donijeti konačnu odluku', rekao je Tolušić

Glavni tajnik HDZ-a, Domagoj Ivan Milošević, prethodno je rekao da HDZ već ima mandatara, no Tolušić tvrdi da on ne zna o kome je riječ. 'Ja ne znam, ali gospodin Milošević je glavni tajnik i nadam se da on zna', kazao je Tolušić za Dnevnik Nove TV

ako ga predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko pozove i kaže da je upravo on novi mandatar, Tolušić kaže da će mu 'zahvaliti i to prihvatiti'.

Misli li ministar da će suradnja u novoj vladi biti još teža nego s Mostom, s obzirom na to da se u njoj računa na puno više stranaka nego sada?

'Nova će Vlada biti sastavljena od ljudi koji žele voditi Hrvatsku u dobrom, pozitivnom smjeru. Imamo sad rast BDP-a iako realno ovih pet mjeseci se moglo napraviti puno više. Uz dobru priču, dobro vodstvo i dobar smjer nagodinu može taj rast biti duplo veći. Svi koji to žele su dobro došli u ovu, nadam se u budućnosti, vrlo lijepu priču', poručio je Tolušić.

Na pitanje je li istina da u novoj vladi neće biti mjesta za ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, odgovorio je da možda ni za njega neće biti mjesta. 'O tome nismo uopće pričali. Poanta je složiti normalnu vladu, vladu desnog centra koja želi voditi Hrvatsku u pravom, ispravnom smjeru', uvjerava Tolušić.

Premijer Orešković najavio je da će se javnosti obratiti u petak. Što Tolušić očekuje?

'Apsolutno ništa ne očekujem. Što god on kaže ja o gospodinu Oreškoviću mogu reći sve najbolje, kao čovjeku, a što se tiče obnašanja funkcije premijera, mislim da smo mogli napraviti puno više i da ovaj eksperiment nažalost nije uspio', rekao je Tolušić.

Više o Tolušićevom viđenju kombinatorike u preslagivanju nove Vlade pročitajte ovdje