slučaj agrokor

Tolušić: Oni koji su odobravali HBOR-ove kredite, poput Marasa, sad su došli naknadnoj pameti

16.10.2017 u 11:52

Bionic
Reading

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u ponedjeljak kako u slučaju Agrokor svi rade svoj dio posla, uključujući policiju i Državno odvjetništvo, te da će, ako je netko kriv, za to i odgovarati, ali će to utvrditi istraga i započeti izvidi

Na upit novinara jesu li on i njegovi prethodnici, bivši ministri poljoprivrede, mogli znati što se događa u Agrokoru s obzirom na velike svote proračunskog novca koje su doznačavani koncernu za proizvodnju, Tolušić je rekao da se "kada se govori o bivšim ministrima, iz dana u dan čudi naknadnoj pameti onih koji imaju nešto za reći o slučaju Agrokor".

Najmanje je upetljana u priču o Agrokoru ova Vlada, a velika većina resornih ministara nije imala nikakve veze s tim. Dio jest, ali se nije u Agrokoru nešto dogodilo zadnjih šest mjeseci ili godinu dana, već u zadnjih 15 do 20 godina, kazao je Tolušić tijekom posjeta osječkom Poljoprivrednom fakultetu.

"I sada su svi oni koji su to znali, odobravali HBOR-ove kredite, prije 4 do 5 godina, kao Gordan Maras, došli naknadnoj pameti i čude se da nešto nije u redu", ističe Tolušić. Znalo se da s Agrokorom nešto nije u redu i ranijih godina, "ali nitko ništa nije poduzimao do ove Vlade".

Poručio je da će Vlada riješiti "ovaj vrući krumpir i dovesti gospodarstvo i cjelokupnu gospodarsku situaciju u normalan smjer".