potpredsjednik vlade

Tolušić misli da je i dalje moguća suradnja s HNS-om

05.07.2019 u 16:44

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade ministar Tomislav Tolušić izjavio je u petak u Baranji da želi sjediti u Vladi koja financira projekte mladih poljoprivrednika i ulaže u ruralna područja, a misli kako je i dalje moguća suradnja s HNS-om u Vladi RH.

"Želim sjediti u Vladi koja financira projekte mladih poljoprivrednika, poput ovoga obitelji Filakov, koja ulaže u sustave navodnjavanja u Slavoniji i ruralna područja. Drago mi je da mogu biti taj koji financira i osmišljava takve projekte, skupa s našim poljoprivrednicima, načelnicima, gradonačelnicima i županima", rekao je ministar poljoprivrede Tolušić nakon otvaranja plastenika u Gajiću, odgovarajući na upit novinara je li sve glasnije nezadovoljstvo u HDZ-u zbog ministra uprave Lovre Kuščevića i želi li sjediti s Kuščevićem u Vladi.

Upitan je li i dalje moguća suradnja s HNS-om u Vladi RH, Tolušić je odgovorio: "Mislim da da. Ne vidim tu nekakvih problema"

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tolušić otvorio je u baranjskom selu Gajiću novi plastenik za hidroponski uzgoj povrća obitelji Filakov odnosno tvrtke Dalis, u koji je uloženo više od 12 milijuna kuna. Investicija je vrijedna više od 12 milijuna kuna, od čega je oko 7,5 milijuna kuna osigurano kroz Program ruralnog razvoja iz EU fondova.