MILANOVIĆ O OSTAVCI

'To bi bila izdaja! Tako ne razmišljam!'

26.05.2014 u 20:04

Bionic
Reading

Na pitanje razmišlja li o ostavci nakon rezultata EU izbora premijer Zoran Milanović je za Dnevnik Nove TV rekao: 'To bi bila izdaja'.

'Izabran sam od stranačkog članstva da četiri godine vodim Vladu i stranku i pripremam je za izbore da ih opet dobijemo. To nije način na koji razmišljam jer nemam pravo', kazao je Milanović u razgovoru za Novu TV

'30 posto na ovako slabom odazivu, to je pouka i poruka koju sami morate izvući sami za sebe. Ovo su teška vremena, treba čistiti kaos. Morat ćemo uvjeriti ljude da izađu na izbore. Ovo su bili izbori mobilizacije stranačkog članstva', rekao je.

HDZ je, tvrdi, vodio kampanju koja je kod njhovog ogromnog članstva uspjela mobilizirati ljude. 'Očito da djeluje na ljude da se priča o Jugoslaviji', kaže.

Šef SDP-a ne misli da su birači glasovanje za Tonina Piculu glasovali protiv njega. Odgovornost i teret koje on ima, rekao je, nisu usporedivi s onima koje imaju mnogi drugi. 'Moja odgovornost je uvijek najveća', rekao je Milanović i dodao da se sada pripremaju za parlamentarne izbore.

'Za godinu se vidimo na velikoj utakmici', poručio je.

'Moja odgovornost ima jednu tradiciju stabilnosti. Ja sam izabran od stranačkog članstva kojem prvenstveno odgovaram da vodim stranku i Vladu. Otkad sam predsjednik SDP je ostvario najveće uspjehe, svatko ima svoj kraj, ali još ne planiram, planiram još pobjeda. Radi se o tome da ovu zemlju treba mijenjati, na uporan, civiliziran način. Izbori za godinu dana će biti vrlo jasan izbor između nas koji smo nositelj dobrih promjena i ekipe koja je korumpirana i sumnjiva. U mom timu takvi ljudi bi istog trenutka bili najureni kroz vrata, dva svijeta smo', rekao je.

Na pitanje očekuje li pobjedu na parlamentarnim izborima, Milanović kaže: 'Naravno. Živim za to'.