NEDOSTUPNI našem PRAVOSUĐU

Tko Todoriću pravi društvo na listi najtraženijih bjegunaca

02.11.2017 u 14:46

Bionic
Reading

Hrvatska preko Europola, kriminalističke obavještajne agencije Europske unije, osim Ivice Todorića traži još dvojicu bjegunaca, jednog zbog oružane pljačke banke, a drugog zbog šverca goleme količine kokaina

Prema navodima iz tjeralice, 36-godišnji Bojan Dragičević osuđen je s kompanjonom 2005. zbog dvostruke oružane pljačke banke u Šibeniku. Dobio je četiri godine i dva mjeseca zatvorske kazne. Bio je nedostupan hrvatskom pravosuđu do ožujka 2012., kad je uhićen u BiH i izručen Hrvatskoj.

Poslan je u zatvor u Lepoglavu i smješten na najzatvoreniji odjel, no unatoč tome, pobjegao je u rujnu 2013. Ipak, nije bio dugo na slobodi, istog je dana uhićen nedaleko od zatvora. U travnju je premješten u zatvor u Puli, no u kolovozu 2014. opet je pobjegao te je otad nedostupan.

Uz njega i Todorića, Hrvatska preko Europola traga za Darjanom Ješovnikom. Ovaj 32-godišnjak dio je međunarodne bande krijumčara droge koja je iz Brazila u Španjolsku prevezla najmanje 718 kilograma kokaina. Drogu su nakon toga raspačavali u Hrvatskoj, Nizozemskoj i Sloveniji, za koju je bio zadužen Ješovnik. Većina članova ove kriminalne organizacije uhićena je u akcijama u Španjolskoj, Hrvatskoj i Srbiji. Ješovnik je u bijegu od 2011. godine.

  • +75
Sva lica Ivice Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL