SOLI NA REP

Učestalim promjenama adrese Todorić otežava posao londonskoj policiji?

25.10.2017 u 19:54

Bionic
Reading

Uz Europski uhidbeni nalog za Ivicom Todorićem raspisana je i crvena Interpolova tjeralica, pa za njim tragaju policije u 192 zemlje članice Interpola. Podaci o Todoriću stigli su i do Scotland Yarda. On navodno u Londonu mijenja adrese, iznajmljuje stanove. Da pokušava ostati što duže jasno je i po blogovima gdje se tuži da je izložen političkom progonu, što je moguć temelj da pokuša spriječiti izručenje, izvještava RTL Danas

Deseti dan od upada  policije u Kulmerove dvore i Todorićevog obećanja da će se vratiti, još uvijek se ne zna gdje je taj bjegunac.

'Mi što se tiče Velike Britanije imamo dobra iskustva, imali smo osam zahtjeva, 6 naših prema  njima, pet pozitivno riješen, jedan je bio odbijen, a mi smo njima izručili dvoje, nije bilo problema. Ja ne znam gdje je, na koncu mi ne vodimo taj postupak', tvrdi ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (HDZ).

Ivica Todorić je obećao da će se vratiti kad prikupi dokaze. Nitko od razvikanih stranih odvjetnika ne potvrđuje da im je klijent, a jasno je da su oni sada za njega i preskupi.  Poznati srpski odvjetnik Zdenko Tomanović koji mu navodno daje savjete, ne odgovara na pozive iz Hrvatske, javlja RTL Danas. Svoju taktiku sve osamljeniji Todorić ubrzo će ipak morati otkriti, jer pitanje je koliko dugo se može skrivati od gotovo cijelog svijeta. 

  • +75
Sva lica Ivice Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL