APEL POLICIJE

Tko je prevarantica koja je nasamarila staricu za 30 tisuća kuna?

Bionic
Reading

'Bako, dobar dan. Sjećate li me se? Ma znate, ja sam vam ona ...', dio je uvertire kojom je nepoznata prevarantica još 10. srpnja u Zagrebu nasamarila 90-godišnju gospođu s jednog dalmatinskog otoka i uzela joj 30 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija

Policija stoga moli sve građane koji prepoznaju ženu sa snimki nadzornih kamera da svoja iskustva podijele s policijom. Riječ je o osobi starosti oko 35 godina, visine oko 165 centimetara, srednje tjelesne građe, crne kose dužine do brade i počešljane na razdjeljak. U vrijeme prevarantske operacije nosila je dioptrijske naočale i bila je odjevena u svijetlozelenu majicu kratkih rukava i crne hlače te svijetle cipele, pritom noseći svijetlu, vjerojatno krem ili bijelu torbu s crnim remenom, piše Slobodna Dalmacija.

Što se tiče pak kaznenog djela, prevarantica je prišla 90-godišnjoj starici u Maksimirskoj ulici i 'prodala' joj priču o davnom poznanstvu i poslovnoj suradnji u koju je baka uvelike povjerovala. Nakon što je 90-godišnjakinju uvjerila i u životne nedaće koje su je tobože snašle, odšetale su se zajedno do obližnje Privredne banke Zagreb u kojoj je nagovorila staricu da podigne novac s računa. Da je prevarena, starica je prekasno shvatila, kad joj 'davne poznanice' više nije bilo na vidiku. Izigrana žena se za pomoć obratila policiji koja intenzivno traga za novopečenom vlasnicom 30 tisuća kuna.