TRAŽI NOVO PREBROJAVANJE

Tko je oštetio Muratti za 107 preferencijalnih glasova?

19.09.2016 u 15:32

Bionic
Reading

Kandidatkinja Narodne koalicije za X. izbornu jedinicu na izborima za Hrvatski sabor Olga Muratti rekla je u ponedjeljak u Dubrovniku kako ima rješenje Državnog izbornog povjerenstva koje je utvrdilo kako je oštećena za 107 preferencijalnih glasova te zatražila sankcije i novo prebrojavanje glasova za sve kandidate, a u suprotnom je najavila podizanje kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja

Muratti je na konferenciji za novinare istaknula kako je DIP, rješenjem koje je dala na uvid novinarima, utvrdio nepravilnosti na dva biračka mjesta: na Općinskom sudu i u OŠ Marin Držića. Ondje je osvojila ukupno 107 preferencijalnih glasova, dok joj je, prema službenim rezultatima, na oba mjesta upisano 'nula glasova'.

Kandidatkinja Narodne koalicije rekla je da je posumnjala u malverzacije kad je vidjela da na svom biračkom mjestu ima nula preferencijalnih glasova.

'Svugdje u Dubrovniku sam imala dvoznamenkasti broj preferencijalnih glasova, jedino na ta dva mjesta - nula te na još jednom biračkom mjestu - tri. Potonje se pokazalo kao točno, ali nula glasova mi je napisano na mom biračkom mjestu. Pa valjda znam za koga sam glasovala', kazala je Muratti te na novinarski upit odgovorila da je u cijelom slučaju oštećena ona osobno, dok broj glasova za listu Narodne koalicije 'štima'.

'Pokrali su me pa izražavam i sumnju na rezultate ostalih kandidata i kolega. Neoprostivo je ako je riječ o grešci u biračkom odboru, a ako se to dogodilo u Gradskom izbornom povjerenstvu, to treba pod hitno sankcionirati. Kazneni zakon predviđa od šest mjeseci do pet godina za takvo uplitanje u rezultate izbora i tražim od DIP-a da postupi sukladno zakonu i pokrene postupak pronalaženja počinitelja tog kaznenog djela', rekla je Muratti koja očekuje i reakciju Ministarstva pravosuđa.

Muratti je 'u slučaju da institucije i pojedinci ne obave svoj dio posla', najavila i podizanje kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja.

'Nitko me neće i ne može zastrašiti. Moramo ukazivati na nepravilnosti u svojoj sredini', rekla je.