KAPETANI BIRAJU

Tko je nasljednik Nike, Eduarda, Luke, Sammira?

03.12.2011 u 11:09

Bionic
Reading

I ove godine tradicionalno tportal.hr s kapetanima klubova Prve HNL bira najboljeg igrača godine MAXtv Prve lige. Biraju kapetani, od najlošije plasirane momčadi jesenskog dijela do najbolje, a nadamo se da ovogodišnji pobjednik ipak malo više respektira kolege i ocjenjivače te da neće 'mučki' izbjeći dodjelu kao Sammir

Kao i prethodnih nekoliko godina, tportal.hr će i pred kraj 2011. proglasiti najboljeg igrača MAXtv Prve lige, a izabrat će ga kapetani naših prvoligaša. Po jednostavnom ključu - igrači za prvo mjesto dobivaju deset bodova, za drugo osam itd. Na kraju se bodovi zbrajaju, a pobjednik je, naravno, onaj tko ima najviše bodova. Ako dva ili više igrača imaju isti broj bodova, onda se gleda tko je imao više prvih mjesta ili mjesta s višim plasmanom. Prvi je pravo izbora imao kapetan šesnaestoplasirane momčadi MAXtv Prve lige Varaždina Davor Vugrinec, no obrazložio je da 'ligu ne prati previše i da ne pozna igrače', pa je izbor prepustio svom zamjeniku Karlu Šimeku, čiji izbor objavljujemo u nedjelju.

Ovo je deveti izbor za najboljeg igrača godine, a dosadašnji pobjednici bili su Niko Kranjčar (2003), Tomislav Erceg (2004), dvaput Eduardo da Silva (2005. i 2006), Luka Modrić (2007) Mario Mandžukić (2008), Ermin Zec (2009) te Sammir (2010). Tko će zamijeniti Dinamova Brazilca? U svakom slučaju, pobjednik izbora preuzet će nagradu 12. prosinca.