ISTRAGA U BIH

Tko je kriv za bijeg ratnog zločinca u Hrvatsku?

28.10.2013 u 10:57

Bionic
Reading

Postupajući po nalogu Suda BiH, policija Federacije BiH pretresa Kazneno-popravni zavod u Mostaru u potrazi za dokumentacijom koja se odnosi na izdržavanje zatvorske kazne osuđenika Dominika Ilijaševića zvanog Como, koji je u bijegu

Nakon izuzimanja i pregleda dokumentacije, Tužiteljstvo BiH i policijske agencije nastoje utvrditi odgovornosti osoba koje su omogućile bijeg osuđenika tijekom zatvorskog dopusta, saznaje Avaz.ba.

Bijeg Dominika Ilijaševića zvanog Como izazvao je ugrožavanje sigurnosti i uznemirenost obitelji žrtava ratnih zločina, za koje je Ilijašević osuđen na 15 godina zatvora. Također, navedeni bijeg negativno se odrazio na sigurnosnu situaciju i narušio procesuspostave vladavine prava i pomirenja u Bosni i Hercegovini i regiji.

Tužiteljstvo BiH zajedno s policijskim agencijama i u suradnji s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske, poduzima aktivnosti da se taj osuđenik uputi na izdržavanje zatvorske kazne te da se procesuira i kazni za bijeg s izdržavanja kazne u Bosni i Hercegovini.