ZASTUPNIK MANJINA

Tko je čovjek koji je Tankovića izbacio iz Sabora?

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

'Još uvijek smo pod dojmovima', kaže Nedžad Hodžić, koji će u novom sazivu Sabora zastupati bošnjačku te albansku, crnogorsku, makedonsku i slovensku manjinu, no ne skriva zadovoljstvo što je Bošnjačko demokratska stranka Hrvatske (BDSH), koja je predložila i podržala njegovu kandidaturu u XII. izbornoj jedinici, dobivanjem zastupničkog mandata, kako veli, postala i parlamentarna

'To je kruna našeg četverogodišnjeg rada', ističe Hodžić, podsjećajući da je BDSH osvojio mandat 'uz konkurenciju čovjeka koji je bio osam godina u Saboru'. Kako veli, pokazalo se da je BDSH najorganiziranija, a iskrene čestitke za izvanredan uspjeh upućuje i E. Lekaj. Kao novi zastupnik pet manjina, napominje da prostora za rad ima jako puno, pa tako i mnogo planova, a zalagat će se naročito za implementaciju Zakona o manjinama i drugih zakona.

Iako zadovoljan uspjehom, Hodžić priznaje i da je plan bio nešto veći od postignutog. 'To znači da nešto na terenu nismo odradili, no to ćemo analizirati kasnije. Sad ćemo malo uživati u uspjehu', veli novi parlamentarni zastupnik manjina. No odmor od izborne groznice očito će trajati kratko, jer, kako nam napominje, u pripremi je skoro osnivanje zagrebačkog ogranka stranke. Naime, BDSH od osnutka 2008. okuplja više od 1500 članova u 14 ogranaka diljem Hrvatske, a do kraja 2012. planiraju udvostručiti broj članova te osnovati još 11 ogranaka. Uz ogranak u Zagrebu, u pripremi je i osnivanje ogranaka BDSH u Splitu, Velikoj Gorici, Osijeku i Slavonskom Brodu.

'Sada smo već bošnjački pokret. To je nova politička stranka, a ipak smo je uspjeli razvijati u teškom vremenu i bez financijske potpore kakvu imaju parlamentarne stranke. Osim toga i percepcija političara u našoj zemlji nije baš bajna, pa nam je uspjeh tim važniji, jer je i potvrda da je naša politička priča prepoznata', kazao je za tportal Nedžad Hodžić.

Iako nosi nacionalni predznak, Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske ponosna je što je kao stranka lijevog centra svojim programom i vrijednostima za koje se zalaže privukla i pripadnike drugih nacionalnosti. Kako ističe, više od 35 posto članova stranke čine žene, a velik broj mladih, obrazovanih ljudi u BDSH vidi snagu koja može realizirati njihove interese.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi