specijalist za ljudska prava

Tko je britanski odvjetnik koji se izborio za Todorićevo puštanje na slobodu?

07.11.2017 u 22:29

Bionic
Reading

Nakon što je Ivica Todorić pušten na slobodu izašao je sa suda i pojavio se pred novinarima. Iz suda je netom prije Todorića izašao i njegov odvjetnik Timothy Otty, ekspert za ljudska prava

Timothy Otty, piše Jutarnji list, ima diplomu prestižnog Trinity Collegea na Oxfordu, radi u društvu Blackstone Chambers, a specijaliziran je za građanske slobode i ljudska prava, ali i za međunarodno javno pravo. Gostujući je profesor na Kings Collegeu u Londonu.

Zastupao je sportske i olimpijske organizacije uoči i za vrijeme održavanja londonske Olimpijade te je član savjetodavne skupine Foreign Officea za ljudska prava. Član je i Upravnog odbora Udruženja pravnika Commonwealtha, a od poznatijih ličnosti zastupao je tijekom 2013. godine srpskog tajkuna, osnivača i predsjednika kompanije Delta Holding Miroslava Miškovića.

Otty je u međunarodnim krugovima poznat kao odvjetnik za ljudska prava te je zastupao zatvorenike Guantanamo Baya na Vrhovnom sudu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Todorić u Londonu Izvor: Reuters / Autor: SIMON DAWSON

Pojavljivanjem Todorića u Ottyjevom društvu postalo je jasno da je još uvijek formalni vlasnik Agrokora odustao od angažmana odvjetnika Michaela O'Kanea, eksperta za izručenja, koji se na svojim službenim stranicama hvali uspješnim 'skidanjem' Interpolovih crvenih tjeralica i sprečavanjem ekstradicija u Rusiju.