DVA MANDATA 'U NIŠTA'

Tko će nakon Ingrid Antičević Marinović voditi zadarski SDP-a?

23.09.2013 u 20:08

Bionic
Reading

Bliži se dan kada će zadarski SDP dobiti nasljednicu ili nasljednika Ingrid Antičević Marinović koja se nakon dva mandata predsjednice Gradske organizacije odlučila kandidirati tek za Gradski odbor.

Hoće li na njeno mjesto uskočiti pomoćnica ministra Željka Jovanovića Sabina Glasovac, koja nastupom i britkošću jezika neodoljivo podsjeća na mentoricu Ingrid, ili će gradskim SDP-om zavladati muška ruka Budimira Gende ili Gorana Lijića znat će se 13. listopada za kada su zakazani unutarstranački izbori.

Osim Ingrid Antičević Marinović za Gradsku organizaciju SDP-a prijavljena su još 52 kandidata među kojima je i predsjednica Županijske organizacije Renata Sabljar Dračevac, Branko Mrčela, suprug sanacijske upraviteljica Mirjane Mrčele, te njihov sin Nino Mrčela, tajnik ŽO SDP-a, koji se kandidirao i za mjesto u Predsjedništvu GO SDP-a.

Nakon što je dao ostavku na mjestu tajnika ŽO SDP-a te odustao od mandata gradskog vijećnika zbog posla u Bruxellesu, Nikola Turčinov se kandidirao za mjesto u Predsjedništvu Gradskog SDP-a. Za to mjesto zainteresirani su i Jadran Perinić, bivši načelnik PU zadarske Antun Novoselović te gradski vijećnici Erol Gaši i Darko Vrdoljak.

Za mjesto potpredsjednika zadarskog SDP-a četvero je kandidata: Irena Dragić, Suzana Jakovac, Dragan Ranj i Darko Vrdoljak. Među prijavljenima za stranačke funkcije nema Omerke Šarić Frantin, najdugovječnije gradske vijećnice. U pričuvne redove odlazi i Željko Mikin, također dugogodišnji gradski vijećnik koji se kandidirao samo za GO SDP-a

Izbori će se na Trgu pet bunara provesti 13. listopada za kada su najavljeni i izbori za županijski SDP. Sadašnjoj predsjednici Renati Sabljar Dračevac protukandidat je Jadran Perinić.

HDZ unatoč svim svojim nedostatcima i aferama u Zadru od samostalnosti do danas suvereno drži vlast u svojim rukama. Odlazak Ingrid Antičević Marinović s čelnog mjesta zadarskog SDP-a stoga nije nikakvo iznenađenje. Zbog bezbroj propuštenih prilika SDP-u su u Zadru nadjenuli etiketu tihog koalicijskog partnera HDZ-a koje će se Zoran Milanović morati riješiti. 'Odlučno možda' stav je koji privlači sve manje birača. Zadarski SDP-ovci morat će ga se riješiti žele li vratiti povjerenje građana iskazano na parlamentarnim izborima kada su premoćno slavilo ispred HDZ-a.