OBITELJSKO OKUPLJANJE KOD VRGORCA

Titova guvernanta se sastala sa 8 sestara nakon 52 godine

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 13.09.2011 12:52
  • Objavljeno 13.09.2011 u 10:58
Sestre Trlin 2011.

Sestre Trlin 2011.

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Da život piše najzanimljivije priče, potvrđuje susret devet sestara Trlin, koje su se nakon 52 godine okupile u Ravči kod Vrgorca, u svojoj rodnoj kući

U obitelji Josipa i Matije Trlin rodilo se devet kćeri: 1927. godine rodila se Iva, 1931. Danica, 1933. Terka, 1935. Neda, 1937. Darinka, 1940. Ruža, 1942. Milena, 1945. Vinka i 1947. godine rođena je Marica.

Kako to obično biva, život ih je raznio na sve strane svijeta i rijetke su bile prilike da se na jednom mjestu okupi svih devet. Posljednji put svih devet sestara okupilo se 1959. godine na jednom obiteljskom događaju, kada je snimljena zajednička fotografija. Pune 52 godine nisu se vidjele u punom sastavu, ali nakon više od pola stoljeća našle su se i pozirale za tportal, na istom mjestu, u istom sastavu i u istom rasporedu kao na fotografiji iz 1952. godine.

Jure Divić

Jure Divić

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Sestre Trlin

Na prvoj kao djevojčice i djevojke, a na fotografiji iz 2011. kao bake. Svih devet sestara Trlin se udalo, rodilo djecu, pa danas imaju 20 djece, 32 unuka i četvero praunuka. Sestre su u potrazi za poslom bile razasute po svijetu, a danas kada su se skrasile dvije žive u Ravči, jedna u Splitu, jedna u Beogradu, jedna u Zagrebu i četiri u Rijeci. Svih devet sestara bilo je zaposleno i odradile su svoj radni vijek.

Dok pokazuju fotografije prepričavaju svoje životne putove, od kojih je možda najzanimljiviji put najmlađe, Marice, koja je bila deveto dijete u obitelji, i po tadašnjem običaju bila je kumče Josipa Broza Tita. Krštena je u Ravči 1948. godine u prisutnosti Titovog izaslanika, viceadmirala Josipa Černija. Svake godine je, kaže, dobivala poklone za rođendan do navršenih 18 godina. Nakon tog rođendana pozvali su je na razgovor kod Tita u Beograd. Budući da je ostavila dobar dojam, Tito ju je zaposlio u svojoj rezidenciji. Od 1967. godine pa sve do Titove smrti bila je njegova osobna guvernanta. Nakon njegove smrti do 2002. godine radila je u Kući cvijeća, odakle je otišla u mirovinu.

Danas su na okupljanje u Ravči stigla i četiri supruga sestara Trlin, ostali su preminuli.

Kao zanimljivost za kraj, sestre kazuju podatak da je svaka od njih rođena u različitom horoskopskom znaku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi