SENAT PRESUDIO

Tipurić više nije dekan, studentima ocjene ostaju

  • Autor: A.Srzić
  • Zadnja izmjena 09.02.2010 20:29
  • Objavljeno 09.02.2010 u 19:37
Darko Tipurić

Darko Tipurić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Drago Sopta

Prof. dr. Darko Tipurić od danas je trajno smijenjen s mjesta dekana Ekonomskog fakulteta, odlučio je Senat zagrebačkog sveučilišta dvotrećinskom većinom glasova i tako potvrdio odluku rektora Alekse Bjeliša o Tipurićevoj suspenziji

Za to da se Tipurića trajno ukloni s čelne funkcije na Ekonomskom fakultetu glasovala su 54 člana Senata.

Bjeliš je Tipurića suspendirao je 20. siječnja na temelju izvješća koje je o radu Međunarodne ljetne škole sastavilo sveučilišno povjerenstvo. Podsjetimo, otkrilo se da su studenti za vrijeme njezinog održavanja za 2.000 kuna mogli polagati ispite koje nisu uspjeli položiti u redovnom roku, a usto mogli su se polagati i ispite iz viših godina – što je suprotno zakonu.

Izuzev Tipurića, ostali sudionici MLJŠ-a zasad nisu kažnjeni, a čini se da ni ocjene studentima neće biti poništene.

'Dobili smo dopis iz resornog Ministarstva da analiziramo rad škole, ali s obzirom na diskusiju na Senatu, prevladava mišljenje da ni profesori ni studenti ne bi trebali trpjeti nikakve sankcije', kazala je prorektorica Ksenija Turković, a na njezine riječi nadovezao se Bjeliš ustvrdivši da su studenti u školu išli s dobrom voljom, a tamo im je ponuđeno što im je ponuđeno.

Ipak, konačnu odluku o svemu donijet će Ministarstvo, koje ima posljednju riječ.

Iako se od Tipurića tražilo da sam podnese ostavku, on to nije želio napraviti i cijelo vrijeme tvrdi da je riječ o medijskom linču. Zbog svega, Tipurić bi mogao zaraditi prekršajnu prijavu te biti novčano kažnjen, ali mu se isto tako može izreći i zabrana obavljanja profesionalne djelatnosti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi