nakon barcelone

Tijekom noći još jedan napad kombijem u Cambrilsu: Sedam ozlijeđenih, pet terorista ubijeno

18.08.2017 u 06:55

Bionic
Reading

U novom napadu kombijem u Španjolskoj, koji se dogodio oko 1 sat na šetalištu katalonskog turističkog gradića Cambrilsa, sedam je osoba ozlijeđeno, nakon čega je policija ubila pet napadača

Kombi se pojavio na šetalištu gazeći prolaznike, slično napadu koji se nekoliko sati ranije dogodio u 100 kilometara udaljenoj Barceloni. U vozilu je bilo pet osoba.

Uslijedila je pucnjava u kojoj je policija ubila četiri osobe a jednu ranila. Peti, ranjeni terorist nedugo zatim je preminuo. 

Osobe iz kombija imale su pojaseve s eksplozivom, pišu novine La Vanguardia. Na snimci koju je objavio RTVE čuje se glas nepoznatog muškarca koji viče "K...sinovi, imali su pojaseve s eksplozivom". Na snimci se vide nepomična tijela.

Snimka napada u Cambrilsu Autor: La Vanguardia

Među sedam ozlijeđenih, od kojih je dvoje teže ozlijeđeno ali izvan životne opasnosti, šest je prolaznika i jedan policajac. Policija je nedugo nakon uhićenja terorista izvela kontrolirane eksplozije, u namjeri da uništi eksploziv kojim su napadači bili opasani.

Cambrils je primorski gradić s oko 33.000 stanovnika u sjeveroistočnoj pokrajini Kataloniji, oko 120 km od Barcelone. Policija je preko društvene mreže Twitter pozvala stanovnike da ne izlaze iz kuća kako "ne bi došli u opasnost". Na snimkama objavljenima na RTVE čuje se pucnjava.

U četvrtak je oko 17.20 sati jureći kombi usmrtio je 13 osoba  a ozlijedio više od 100 u centru Barcelone. Za taj je napad odgovornost preuzela Islamska Država a kao razlog navela sudjelovanje Španjolske u međunarodnoj koaliciji protiv terorizma.

<<< DETALJAN IZVJEŠTAJ O NAPADU U BARCELONI PROČITAJTE OVDJE >>>

  • +12
Napad u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia