ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Tihomir Lukanić, kandidat Živog zida za župana: Kukuruz zamijeniti konopljom

25.03.2021 u 17:52

Bionic
Reading

Kandidat Živog zida za župana Zagrebačke županije bit će Tihomir Lukanić, izvijestili su u četvrtak iz te stranke, a Lukanić je kao jedan od glavnih načina za osiguranje prosperiteta te županije naveo proizvodnju konoplje.

U priopćenju je pojasnio da se odlučio kandidirati kako bi se "sve stanovnike uključilo u potencijal koji ta županija nudi" jer, kaže, iako je ona jedna od najbogatijih u Hrvatskoj od tog bogatstva nemaju svi njeni stanovnici korist.

"Svoju budućnost želim vezati uz Zagrebačku županiju, ali ne želim da birokracija koči nove ideje. I zato sam sada tu. Danas kao kandidat, sutra kao župan sa svojim suradnicima", ustvrdio je.

Razvoj Zagrebačke županije vidi u konoplji i agroturizmu. "Od konoplje se proizvodi više od 25.000 različitih proizvoda. Poslije izbora ćemo to raditi i u našoj županiji", najavio je.

Plan mu je zamijeniti kukuruz konopljom, kao 25 puta profitabilnijom kulturom, te pokrenuti gradnju pogona za preradu konoplje.

Kao svoje ciljeve ističe motiviranje poljoprivrednika na sadnju konoplje, a mlade na ostanak i dolazak u ruralna područja.

Seoska domaćinstva namjerava pretvoriti u agroturizam, svakoj obitelji osigurati veći standard i kvalitetu života te otvoriti desetak tisuća novih radnih mjesta

Zagrebačku županiju smatra idealnim spojem ruralnog i urbanog te vjeruje da se ciljanom i organiziranom revitalizacijom sela i seoskih domaćinstava uz pomoć EU fondova od nje može stvoriti ćemo najsnažniju turističku destinaciju kontinentalnog turizma.

Lukanić kaže da je plan ostvariv i da je okupio ljude koji imaju znanja i iskustva u radu sa konopljom i koji će biti pokretačka snaga.