IPAK POZNAJE BARIŠIĆA

Thompson je 2007. bio u Carini?

Bionic
Reading

Iako je jučer rekao da bivšeg šefa Carine Mladena Barišića nikada nije upoznao, USKOK navodno ima dokaze da je Marko Perković 2007. bio u Carini, piše Večernji list

U Carini su Večernjem listu potvrdili da su USKOK-u i prije dostavljali podatke o tome tko je sve dolazio u njihove prostorije u vrijeme mandata Mladena Barišića, a na jednom takvom popisu, tvrdi Večernji, navodno se našlo i ime Marka Perkovića Thompsona

Podsjećamo, Barišić je u svom iskazu USKOK-u navodno potvrdio da je prema nalogu Ive Sanadera na početku lipnja 2007. Thompsonu isplatio 515.000 eura kako te godine na parlamentarnim izborima ne bi pjevao ni za jednu stranku. USKOK se stoga, navodno, zanima i za porezni nadzor Thompsonove imovine kako bi se vidjelo je li na taj novac plaćen porez i jesu li Thompsonovi prihodi u skladu s njegovom imovinom.

O angažiranju Thompsona u kampanji USKOK-u navodno je govorio i HSP-ovac Anto Đapić. On je medijima potvrdio da je bio na razgovoru u USKOK-u, no o čemu je razgovarao s istražiteljima, nije rekao.

Thompson je, naime, do te 2007. redovito u kampanji pjevao za HSP, no te se godine odlučio maknuti od nastupa za političke stranke. Prema tvrdnjama bivšeg HSP-ovca Pere Kovačevića, Thompson i pjevač Mate Bulić trebali su biti na HSP-ovoj listi za dijasporu, no taj je dogovor propao kada je Đapić predložio da listu predvodi dr. Jurišić. Sam Đapić kaže da nikada nije bilo govora o tome da Thompson bude na listi za dijasporu, a svoj 'planirani' politički angažman opovrgnuo je i Mate Bulić.

Spominjanjem Đapića u kontekst priče o Thompsonu aktualizirali su se i navodi da je Sanader novcem iz Fimi medije, točnije sa pola milijuna kuna, kupio jednog sad već bivšeg predsjednika jedne parlamentarne stranke. Đapić je u Dnevniku 3 HRT-a opovrgnuo da se radi o njemu, poručivši da nikada nije primio nikakve novce, te da su mu je prilikom jučerašnjeg razgovora u DORH-u potvrđeno da se u tom kontekstu njegovo ime nije spominjalo.