GNJEVNI ODGOVOR IZ ČAVOGLAVA

Thompson dobio košaricu od Gotovine i Markača

06.08.2013 u 10:23

  • +11

Thompsonov koncert u Čavoglavama

Izvor: Cropix / Autor: Zvonimir Barisin

Bionic
Reading

Koncert u Čavoglavama, kojim je oko 100.000 ljudi proslavilo Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, prošao je bez izgreda, a uoči koncerta oduzeto je nekoliko predmeta sa zabranjenim ustaškim obilježljima, izvijestila je policija u utorak rano ujutro. 'Naši generali Markač i Gotovina isto su bili pozvani u Čavoglave, ali nisu došli. Oni slave negdje drugdje. Ima i onih koji slave u Kninu, a oni ne vole i nas ni Hrvatsku', poručio je Thompson iz Čavoglava

Thompson je krenuo hitom 'Čavoglave' i pozdravom 'Za dom spremni!'. U pozdravnom govoru pozdravio je sve koji su došli u njegovo rodno mjesto slaviti Dan domovinske zahvalnosti te, kako je rekao, ljubav i zajedništvo. 'Naši generali Markač i Gotovina isto su bili pozvani u Čavoglave, ali nisu došli. Oni slave negdje drugdje. Ima i onih koji slave u Kninu, a oni ne vole i nas ni Hrvatsku', rekao je Thompson uz burno odobravanje okupljene mase, javlja 24sata.

Koncert se do prvih sati poslije ponoći odvijao bez izgreda, rekla je glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor koja očekuje da će tako ostati do kraja koncerta koji se tradicionalno održava deseti put.

Policija je prije koncerta imala četiri intervencije u kojima je oduzimala upaljače s neprikladnim obilježjima, a od još dvije osobe oduzela je majice s ustaškim obilježjima, odnosno slovom "U". Kod jedne je osobe pronašla i zaplijenila drogu i svima su izdati prekršajni nalozi za plaćanje novčane kazne.

Uz organizatora, pjevača Marka Perkovića Thompsona na koncertu je nastupio Miroslav Škoro koji je istaknuo da bi proslava u Thompsonovom rodnom mjestu trebala biti primjer cijeloj Hrvatskoj kako se obilježava Dan pobjede.

'Svake vas je godine na ovoj proslavi u Čavoglavama sve više i više, iako je nas Hrvata kao naroda kao manje i manje', rekao je Škoro i pozvao okupljene da njeguju osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu i njegovu kulturu. 'Radi se na tomu da se to zaboravi i zato nemojte to zaboraviti', istaknuo je Škoro.

Osim Škore, gost na koncertu bio je je i pjevač Mate Bulić.