liga prvaka

Theresu May nadahnuo pothvat Liverpoola protiv Barcelone u borbi oko Brexita

08.05.2019 u 17:05

Bionic
Reading

Britanska premijerka Theresa May usporedila je u srijedu svoju borbu s Bruxellesom o Brexitu s nevjerojatnim pobjedom Liverpoola protiv Barcelone u Ligi Prvaka u utorak

Barca je kod kuće u prvoj utakmici pobijedila s 3:0 i činilo se da Liverpoool kroči prema sigurnom porazu, ali engleski klub ostvario je jedan od najvećih povrataka u svojoj povijesti i kod kuće ostvario rezultat od 4:0 i kvalificirao se u finale Lige Prvaka.

Na tjednoj sjednici odgovaranja na pitanja u parlamentu u srijedu Theresa May je iskoristila tu pobjedu da bi govorila o Brexitu.

Pobjeda Liverpoola "nam pokazuje da kada svi govore da je gotovo, da vas je vaš europski protivnik pobijedio, da vrijeme pritišće, da treba priznati poraz, možemo uspjeti ako se svi skupe", rekla je premijerka što je popraćeno pljeskom članova njezine konzervativne stranke.

Njezin komentar je odgovor na primjedbu čelnika glavne oporbene Laburističke stranke, Jeremyja Corbyna koji joj je predložio da pita za savjet Jurgena Kloppa, karizmatičnog njemačkog trenera Liverpoola, o tome "kako do rezultata u Europi".

Konzervativna vlada Therese May razgovara više od mjesec dana s laburističkom oporbom kako bi postigli konsenzus o usvajaju sporazuma o Brexitu, zaključenom s Bruxellesom krajem studenoga, ali koji je britanski parlament tri puta odbio.

Velika Britanija je trebala napustiti EU 29.ožujka, ali je dva puta odgodila rok zbog nedovoljne potpore zastupnika. Novi rok je 31. listopada i također bi mogao biti odgođen.

Odgode su prisilile vladu premijerke May da u utorak prizna da zemlji ne preostaje ništa drugo nego da sudjeluje na europskim izborima 23. svibnja, gotovo tri godine nakon referenduma o Brexitu u lipnju 2016. godine.