NAJVIŠI STUPANJ PRIPRAVNOSTI

Thaci naredio opću mobilizaciju špijuna!

  • Autor: Sanja Rapaić
  • Zadnja izmjena 01.08.2011 17:25
  • Objavljeno 01.08.2011 u 16:24
Kosovo

Kosovo

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Kosovski premijer Hashim Thaci izdao je naredbu o općoj mobilizaciji kosovskih sigurnosnih agencija. Kako javlja agencija Srna, Thaci je naredio podizanje spremnosti na najviši stupanj pripravnosti i gotovosti kako bi, istaknuo je, kosovske sigurnosne agencije mogle svim raspoloživim sredstvima odgovoriti 'u slučaju povrede državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova'

Kosovski premijer izdao je naredbu kosovskim sigurnosnim agencijama, kosovskoj policijskoj službi, kosovskim sigurnosnim snagama i obavještajnim službama da nastave s primjenom odluke vlasti u Prištini o provođenju recipročnih mjera zabrane uvoza i izvoza sa Srbijom i BiH, javlja Srna.

Na hitnom sastanku Savjeta za sigurnost, koji je Thaci sazvao, zaključeno je da su 'sigurnosne agencije Kosova 25. srpnja djelovale na bazi Ustava i zakona Kosova s ciljem uspostavljanja reda i zakona na cijelom teritoriju Kosova'.

Thaci je, kako javlja Srna, preuzeo ulogu 'glavnog zapovjednika' kosovskih sigurnosnih agencija, policije, kosovskih sigurnosnih snaga i obavještajne službe te je izdao zapovijed o objedinjavanju i koordinaciji aktivnosti svih spomenutih službi.

U zapovijedi o objedinjavanju aktivnosti Thaci je naložio da kosovske sigurnosne agencije koordiniraju akcije s međunarodnim mehanizmima na deblokadi putova, kako bi se odmah uspostavila sloboda kretanja za ljude i robu.

U skladu sa zapovijedi o općoj mobilizaciji sigurnosnih agencija, Thaci je naredio i podizanje spremnosti na najviši stupanj pripravnosti i gotovosti kako bi, kako je rekao, kosovske sigurnosne agencije svim raspoloživim sredstvima odgovorile u slučaju povrede državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova.

Izdao je i nalog svim državnim institucijama, ministarstvima, javnim poduzećima i ustanovama da poduzmu sve mjere za pomoć ugroženom stanovništvu na sjeveru Kosova, posebno u dostavljanju lijekova i namirnica, kako bi se spriječila moguća humanitarna katastrofa.

Naložio je da se dotad otvore novi koridori opskrbe stanovništva na sjeveru Kosova, no upozorio je da agencije 'ne smiju dozvoliti narušavanje suvereniteta Kosova i dovođenje u pitanje odluke o uspostavljanju mjera reciprociteta' na carinskim punktovima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi