kod gornjeg jelenja

Težak sudar kamiona i autobusa: Čak 28 ozlijeđenih, vatrogasci izvlačili prikliještene vozače

26.02.2018 u 13:28

Bionic
Reading

U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Rijeka pružena je liječnička pomoć 28-ero osoba ozlijeđenih u izravnom sudaru autobusa i kamiona u ponedjeljak na Gornjem Jelenju, obojica vozača su teže ozlijeđena, ali su izvan životne opasnosti, doznaje se iz riječkog KBC-a.

Sudar se dogodio u 10,45 sati na Gornjem Jelenju na staroj cesti kroz Gorski kotar, blizu raskrižja za Crni Lug, na snijegom prekrivenoj prometnici, uz snježnu vijavicu.

 Tridesetšestogodišnji vozač autobusa Autotransa djelomično je prešao u lijevu kolničku traku te udario u kamion MAN bjelovarskih registracijskih oznaka, kojeg je vozio 43-godišnjak, javila je PU primorsko-goranska, nakon dovršenog očevida.

 Ostale okolnosti nesreće se još utvrđuju. 

Autobus Autotransa je vozio na liniji Poreč-Zagreb. Osim ozlijeđenih vozača autobusa i kamiona, ostali ozlijeđeni su putnici iz autobusa. Ozlijeđene su u riječki KBC prevezli timovi hitne medicinske pomoći iz Rijeke, Delnica i Vrbovskog koji su zajedno s vatrogascima stigli na mjesto nesreće ubrzo nakon sudara.

 Promet ovom prometnicom bio je u prekidu do 13,45 sati.  

  • +18
Gornje Jelenje: U prometnoj nesreći između kamiona i autobusa ozlijeđeno više osoba Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

 

Vozačima autobusa i dostavnih vozila savjetujovano je da koriste odmorišta prije čvora Karlovac ukoliko voze u smjeru Rijeke, u smjeru unutrašnjosti odmorišta u zoni grada Rijeke, savjetuju iz Hrvatskog autokluba

Zbog prometne nesreće kasnili su autobusi prema Rijeci i Istri, javlja Centar za korisnike Zagrebačkog holdinga

Marin Aničić, fotograf Novog lista, snimio je video zapis koji ilustrira današnju atmosferu u Gornjem Jelenju