NIKAD NIJE KASNO

Tetris kreće u osvajanje tržišta

15.06.2010 u 08:19

Bionic
Reading

Pokemoni, digimoni, barbike i ostale igračke koje susrećemo na svakom koraku uskoro dobivaju žestokog konkurenta - tetris

Blue Planet Software, tvrtka koja posjeduje ekskluzivna prava na tetris, odlučila je proširiti franšizu izvan domene videoigara. Što točno planira, nije poznato, no ponudit će prodaju licenci raznim tvrtkama da bi tetris, kao i ranije spomenute popularne franšize, dospio u svaki kutak našeg planeta. Kreiran davne 1984, a djelo je ruskog matematičara Alekseja Pajitnova, tetris je tijekom godina postao najprepoznatljiviji sinonim za videoigre te je objavljen na preko 30 platformi, preveden na 50 jezika i uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao jedna od 50 najuspješnijih igara za konzole.

Uz to, nedavno je premašio 100 milijuna plaćenih downloada za mobitele, što ga čini i najpopularnijom igrom za mobilne uređaje svih vremena. U svakom slučaju, uistinu su rijetke igre koje i nakon 25 godina pokazuju svježinu kao i prvog dana kada su se pojavile, a tetris je definitivno jedna od njih.