LJUBITELJI BRZINA

Testirali 'nabrijanu pilu', pa umalo izgorjeli

11.05.2010 u 15:20

Bionic
Reading

Dvojica muškaraca teško su ozlijeđena pri slijetanju automobila s ceste, u blizini mjesta Slobodnica kod Slavonskog Broda. Dvojac je na ravnom dijelu ceste, izvan naselja, testirao automobil 'nabrijan' za trke koji je 33-godišnjak iz Srbije dovezao na popravak u Slavonski Brod. Uslijed prevelike brzine, koja je po prvim pretpostavkama nemalo prekoračila 150 km/h, 30-godišnji vozač iz Slavonskog Broda izgubio je kontrolu nad Opel Corsom

Jureći automobil prešao je u lijevi prometni trak. Vozač je odmah počeo kočiti, no iako je po tragovima kočenja vidljivo da je kočnicu stiskao na relaciji dužoj od 100 metara, automobil ipak nije uspio zaustaviti. U zanošenju, Opel je sletio u odvodni kanal te se sa 110 km/h zabio u kosinu kanala, nakon čega se nekoliko puta prevrnuo.

Od siline udara motor u automobilu se zapalio, a lakše ozlijeđeni 33-godišnji suvozač iz Srbije i teško ozlijeđeni vozač iz Slavonskog Broda uspjeli su izvući živu glavu iz zapaljenog automobila. Veću tragediju spriječio je prometni policajac, koji je ubrzo stigao na mjesto nesreće te je protupožarnim aparatom, prije dolaska vatrogasaca, uspio ugasiti vatru i tako spriječiti da automobil u potpunosti izgori.

Zbog zadobivenih ozljeda vozač i suvozač zadržani su u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju. Očevidom je utvrđeno da nesreći nije kumovao alkohol, već isključivo prevelika brzina. Vozaču slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.