u klaićevoj bolnici

Teško ozlijeđena djevojčica iz Nove Gradiške i dalje vrlo kritično, slijede dodatni dijagnostički testovi

04.04.2021 u 09:22

Bionic
Reading

Stanje teško ozlijeđene djevojčice iz Nove Gradiške, koja se već nekoliko dana bori za život u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, i u nedjelju ujutro je vrlo kritično, doznaje HTV

Stanje djevojčice i jutros je vrlo kritično, slijede dodatni dijagnostički testovi koji će ukazati na stanje vitalnih funkcija i objektivizirati stupanj oštećenja moždanih struktura tijekom prijepodnevnih sati, doznaje u nedjelju ujutro HTV.

Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, rekao je jučer u središnjem Dnevniku HTV-a da bi i on i cijeli tim intenzivista voljeli više od ičega bolje vijesti. Na pitanje kakve su prognoze, odgovorio je da su nezahvalne, ali da je već od prijma 31. ožujka zdravstveno stanje djeteta iznimno teško, pa se bez objektivnih medicinskih kriterija ne usuđuje prognozirati.

Roditelji djevojčice, 24-godišnja majka i 27-godišnji otac ispitani su u subotu u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Određen im je istražni zatvor od 30 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Roditelji su djelomično priznali krivnju za teške ozljede svoje dvoipolgodišnje kćeri koja je i dalje u kritičnom stanju. Zbog tog slučaja, kojim se mjerodavni centar za socijalnu skrb bavi već treću godinu, smijenjen je njegov ravnatelj. A to možda neće biti jedina sankcija, jer je dijete vraćeno i ostavljeno kod bioloških roditelja, usprkos službeno zabilježenim znakovima nasilja u obiteljskom domu.