ZA OKRŠAJ SPREMNA

Teško naoružana premijerka Kosor

29.03.2011 u 14:25

Bionic
Reading

U splitskoj Spaladium Areni danas je otvoren međunarodni sajam vojne indsutrije 'Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija ASDA'. Skup je organizirala američka tvrtka TNT Production, a otvorila ga je hrvatska premijerka Jadranka Kosor

Predsjednica vlade uspjela je izbjeći splitske novinare. Bilo je dogovoreno da na njihova pitanja odgovara između izložbe i pokazne vježbe u pomorskoj vojnoj luci Lora. Međutim, na mjesto je pristigla u zadnji trenutak da bi odmah poslije vježbe šutke požurila u Aržano posjetiti grob Josipa Jovića.

No, lako za pitanja javnosti - važno je da je naša premijerka našla vremena za 'atraktivno poziranje' s najmodernijim naoružanjem u ruci. Na fotkama ju vidite sa dvije jurišne puške. Prva je VHS model D - duge cijevi od 500 milimetara, s integriranim modulom bacača granata. Skupa  s bacačem i bajunetom, puška teži oko pet kilograma. Druga je VHS-ov kratki model sa integriranim ciljničkim sustavom crvene točke, povećanjem itd... Ako ove fotke vidi Vladimir Putin, možda se smiluje, pa još stignemo izgladiti račune i prikačiti se na Južni tok.

Odgovarati na aktualna teška i važna pitanja, poput uloge Hrvatske kao nove NATO-članice u vrijeme rata u Libiji, zapalo je ministra obrane Davora Božinovića.

'Mislim da nema govora o sudjelovanju naših vojnika u Libiji, ali vidjet ćemo kako će se situacija razvijati', rekao je Božinović, a prenosi VLM. Komentirao je i 677 tisuća kuna koje MORH duguje Dunji Zloić-Gotovina, supruzi Ante Gotovine.

'Ministarstvo obrane nikome ništa neće dugovati. Postoje procesi za prijeporne slučajeve, ali MORH će, dok sam mu ja na čelu, dati sve od sebe da nikome ne ostanemo dužni', rekao je Božinović.