KAKO SE SDP BRINE ZA SVOJE LJUDE

'Teško joj je pala nezaposlenost, pa smo joj pronašli posao'

31.01.2014 u 14:55

Bionic
Reading

Taman kad je ministar Željko Jovanović u Zagrebu objašnjavao da se SDP razlikuje od ostalih stranaka po tome što su mu na prvom mjestu građani, a tek onda interes stranke, u Splitu se njihov gradonačelnik Ivo Baldasar pravdao zbog još jednog slučaja političkog kadroviranja

U gradskoj upravi pronašao je posao za stranačku kolegicu Vesnu Perak-Bone, bivšu potpredsjednicu i profesionalnu tajnicu splitskog ogranka stranke, i to zato što joj je 'teško padala nezaposlenost'.

Preostalih dvadesetak tisuća nezaposlenih u ovom gradu također ne skače od sreće, ali Perak-Bone je imala dobru vezu, pa se Baldasaru požalila da joj nitko ne želi dati posao. Gradonačelnik je bio meka srca prema stranačkoj kolegici, pa joj je udijelio mjesto tajnice u jednoj od gradskih službi.

'Rekla mi je da nema posla i da je nitko nakon trinaest godina rada u stranci ne želi zaposliti. Teško je to podnosila... Izniman je radnik i stoga je red da smo joj pronašli mjesto u gradskoj upravi', objasnio je Baldasar.

Vesna Perak-Bone dobila je otkaz u splitskom SDP-u početkom prošle godine, kada se Zoran Milanović pokušao obračunati s kadrovima neposlušnog Marina Jurjevića jer nije očekivao da će njegov kandidat pobijediti na izborima za gradonačelnika. Naravno, službeno objašnjenje bilo je da se bivša tajnica odlučila potražiti sreću u privatnom sektoru.

Idućih mjeseci trajala je njena potraga za poslom: izjalovio se već dogovoreni angažman u Lučkoj upravi, pa je uskočio Baldasar i imenovao Perak-Bone svojom savjetnicom zaduženom za 'izradu gradskog socijalnog programa'. Sve do konca prošle godine primala je honorar iz gradskog proračuna u iznosu od oko 12 tisuća kuna, ali obećani program nikada nije ugledao svjetlo dana.
Cijelo vrijeme je primala i naknadu kao SDP-ova vijećnica u Gradskom vijeću.

Sada će se ostaviti gradske politike i konačno skrasiti u gradskoj upravi. Formalno, njeno zaposlenje potpuno je čisto jer je Grad Split raspisao javni natječaj na koji se prijavilo 42 kandidata. Samo 19 prijava ocijenjeno je valjanima, a od toga je samo 12 osoba pristupilo testiranju. Najbolja je, naravno, bila baš Baldasarova stranačka kolegica, koja je očito briljirala i na usmenom dijelu, odnosno razgovoru. Nitko se naknadno nije žalio.

Gradonačelnik Ivo Baldasar za tportal je izrazio žaljenje zbog načina na koji je komentirao zaposlenje Vesne Perak-Bone jer smatra da joj je time nanio štetu.