1 MRTAV, 73 OZLIJEĐENA

Teška nesreća hrvatskog busa u Italiji

01.05.2014 u 11:31

Nesreća hrvatskog autobusa

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći autobusa s hrvatskim putnicima u Italiji jedna osoba je poginula, a 73 su osobe ozlijeđene. Dvije putnice pretrpjele su teže ozljede, ali su izvan životne opasnosti. Autobus na relaciji Zagreb – Rim agencije Alga travel sa 76 osoba sletio je s ceste i prevrnuo se 30-tak kilometara od Bologne, javlja talijanska agencija ANSA

Prometna nesreća dogodila se oko tri sata u noći na jugu Ferrare. Dvije teže ozlijeđene putnice hospitalizirane su u Bologni, jedna s težom frakturom kuka, a druga, kojoj je amputirana šaka, s više prijeloma. Hrvatski konzulat radi na tome da se preminuli mladić što prije preveze u Hrvatsku.

Svi putnici primljeni su u bolnice u Bologni, Ferrari i Imoli zbog ozljeda i kontuzija. 73-je putnika, s lakšim ozljedama, natučeni su, puni modrica i u šoku. HRT neslužbeno doznaje da je jedan od dvojice vozača u bolnici, dok je drugi neozlijeđen i na ispitivanju u policiji.

Autobus je u vlasništvu tvrtke Darko Tours, a u organizaciji hrvatske turističke agencije Alga Travel krenuo je noćas iz Zagreba u Rim. Sletio je s autoceste A13 Padova - Bologna, na 32. km u pravcu Bologne, između Ferrare i Alteda.

Prema neslužbenim informacijama policije, autobus je iz nepoznatih razloga skrenuo s puta i prevrnuo se na livadi pored ceste.

MVEP na raspolaganju

Djelatnica hrvatskog konzulata u Milanu pomaže osobama koje su puštene iz bolnice i obavlja razgovore s liječnicima koji prate stanje ozlijeđenih. Konzulat je u stalnom kontaktu s prometnom policijom u Bologni koja priprema službeno policijsko izvješće, kao i s bolnicom u Bologni gdje se nalaze dvije osobe s teškim ozljedama.

'Najbolji takav autobus u Hrvatskoj se prevrnuo'

Direktor turističke agencije Alga Travel Tomislav Mijić iz Zagreba otputovao je u Italiju s dva autobusa kako bi putnike koji nisu zadržani u bolnicama vratili u Hrvatsku. Trebali bi stići u večernjim satima.

'Jedan mladić je nažalost poginuo, a 70-ak će ih se vratiti natrag autobusima koji idu po njih. Svi putnici su pregledani, a nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti', kazao je Mijić dodavši da je agencija u kontaktu s hrvatskim konzulatom u Milanu.

'Svi su putnici bili osigurani i mi ćemo napraviti sve što je moguće da im pomognemo. To je grozna tragedija', izjavio je.

On je kazao kako se radi o autobusu marke Setra, najnovijem takvom autobusu iz Hrvatske, te da još nije poznat uzrok njegova prevrtanja.

'Najbolji takav autobus u Hrvatskoj se prevrnuo, ne znamo iz kojih razloga, ne znamo radi li se o tehničkom kvaru', rekao je Mijić.