SUKOB DONEDAVNIH KOLEGA

Teška artiljerija u Saboru: Saucha napao Bernardića, Beljak mu uzvratio da 'nema muda'

10.11.2017 u 13:12

Bionic
Reading

Na početku rasprave o SDP-ovu zahtjevu za opozivom Vlade dominirao je žestok sukob SDP-ovaca i njihova nekadašnjeg uvaženog člana Tomislava Sauche

U obraćanju zastupnicima šef SDP-a Davor Bernardić, obrazlažući zahtjev za opozivom Vlade, dotaknuo se i nezavisnog zastupnika Tomislava Sauche i donedavnog stranačkog kolege koji trenutno podupire vladajuće.

Saucha je pak poručio Bernardiću da je 'truba' te se požalio predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću da je povrijeđen Poslovnik jer ga Bernardić proziva imenom i prezimenom u kontekstu njegova prelaska u Klub zastupnika HNS-a, s kojima podržava Plenkovićevu vladu.

'Zastupnik ne smije vrijeđati druge zastupnike. Ovo je već Bernardićeva praksa, a nije u redu to da se nekoga stalno proziva ad hominem i insinuira neke kriminalne radnje. Ako imate neke dokaze, javite koji su to. Vi znate zašto sam ja onda glasao, razgovarali smo o tome tada u vašem uredu. Tada ste kazali da želite na izbore da saznate kolika ste truba, a ja ću vam reći - velika ste truba', rekao je Saucha.

Prijenos Sabora

Bernardića je krenuo braniti šef HSS-a Krešo Beljak te se obratio premijeru Andreju Plenkoviću: 'Plenkoviću, zar vam nije neugodno da vam jedan Saucha drži većinu?'

  • +19
Rasprava o povjerenju Vladi u Hrvatskom saboru Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Saucha je imao porciju i za Beljaka i kazao da ga je on nedavno pozvao kako bi mu se pridružio u novoj parlamentarnoj većini te da mu je šef HSS-a, na njegovo pitanje bi li toj novoj većini na čelu bio Bernardić, rekao da na čelu većine ne mora nužno biti Bernardić.

>>> Bernardić satima odgovarao na replike, Plenković konačno došao do riječi

>>> Bernardić obrazložio zašto želi rušiti Vladu: Agrokor je dijete HDZ-a

 

>>> Jovanović: HDZ je izmislio novi koruptivni model - 'lešinarski Agrokor ortakluk'

Beljak je potom poručio Sauchi kako zna zašto mu je neugodno, aludirajući da aferu Dnevnice, usred koje se Saucha našao. 'Da ste imali muda, stali biste za govornicu i rekli da vas se hapsi', poručio je šef HSS-a.

SDP-ov Gordan Maras zamjerio je Jandrokoviću način na koji vodi ovu sjednicu i kazao da su Plenković i Saucha 'jednako popularni u Klubu zastupnika HDZ-a'.

Tomislav Saucha 'čita' Kafkin Proces Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL