'ZLORABE SABOR'

Plenković najavio obračun s neozbiljnim saborskim zastupnicima

10.11.2017 u 09:42

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković prije saborske sjednice na kojoj će se raspravljati o SDP-ovom prijedlogu o opozivu Vlade kazao je da će iskoristiti raspravu kako bi zastupnicima i javnosti još jednom ukazao na nužnost donošenja lex Agrokora te naglasio da se 'moramo suprotstaviti ponašanju pojedinih saborskih zastupnika'. Dodao je i kako očekuje 78 ruku protiv opoziva

'Vjerujem da ćemo iskoristiti raspravu da zastupnicima i javnosti izložimo sve činjenice i argumente, da podcrtamo zakonitost donošenja izvanredne uprave i sve što je taj potez spriječio te da ovaj proces koji vodi uprava pridonese restrukturiranju kompanije', kazao je premijer.

<<<<Vladajući zbili redove: Većina zastupnika došla glasati o povjerenju Vladi

Nakon što je u srijedu izgubio živce na maratonskoj raspravi i u Saboru nazvavši ju dnom dna, Plenković je upozorio na 'novi stil kruga zastupnika koji pretvara mnoge rasprave u raspravu o onome što nije tema'. Naglasio je da pojedini zastupnici 'zlorabe činjenicu da su zastupnici u Hrvatskom saboru'.

'Takvom ponašanju se moramo suprotstaviti legitimnim mandatima… Tu ćemo raditi razliku između ozbiljnih i onih drugih', poručio je.

Upitan koliko ruku planira imati na današnjoj raspravi, Plenković je kratko dobacio: 78.

  • +49
Sva lica Andreja Plenkovića Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Podsjetimo, SDP je pokrenuo prijedlog za opoziv Vlade, skupivši 31 potpis oporbenih zastupnika, o čemu će se u Saboru u petak raspravljati i glasati.

Vlada je u četvrtak na sjednici odbacila sve navode iz oporbenog prijedloga za pokretanjem pitanja povjerenja u nju zbog djelovanja vezanog uz krizu koncerna Agrokor, a premijer Andrej Plenković poručio je da su djelovali preventivno, na vrijeme, te izrazio nadu da će se proces restrukturiranja kompanije nastaviti u najboljem interesu hrvatskog gospodarstva i radnih mjesta.