V.D. RAVNATELJICA

Tatjana Prenđa Trupec preuzela HZZO

18.06.2014 u 15:18

Bionic
Reading

Tatjana Prenđa Trupec imenovana je, odlukom Vlade RH vršiteljicom dužnosti ravnateljice HZZO-a, Leo Šunjić postao je pomoćnikom ravnatelja za dobrovoljno zdravstveno osiguranje, a Vedran Čardžić imenovan je vršiteljem dužnosti pomoćnika ravnatelja HZZO-a za zdravstvenu zaštitu. Jasminka Storjak imenovana je vršiteljicom dužnosti pomoćnice ravnatelja za ekonomske poslove na današnjoj sjednici

Prenđa Trupec od ožujka 2013. godine bila je zamjenica ravnatelja HZZO-a., Diplomirala je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 1998. godine, završila Akademiju za politički razvoj Vijeća Europe. Od 2008. godine radila kao konzultant za Svjetsku banku u pripremi i nadzoru Justice System Support projekta, te kao IT expert EU Delegacije za kontrolu natječajne dokumentacije, evaluaciju i provođenje projekata financiranih iz sredstava EU. Radila kao savjetnica Ministra zdravstva RH prilikom ugovaranja centralnog informacijskog sustava primarne zdravstvene zaštite (CEZIH-a) 2003. godine, te na informatizaciji pravosuđa kao savjetnica državne tajnice i članica pregovaračkog tima za poglavlje 23. Pravosuđe i ljudska prava zadužena za IT pitanja.

Leo Šunjić je u 2013. godini radio u uredu ravnatelja HZZO-a kao voditelj projekta pripreme izdvajanja dopunskog zdravstvenog osiguranja. Radio je na implementaciji on line prodaje polica dopunskog zdravstvenog osiguranja kao i na reviziji i pripremi ugovora vezano za kartično poslovanje. Ranije je radio u tvrtki Optimarsk kao direktor društva u posredovanju u osiguranja i reosiguranju, te u tvrtki Miler Centar u (C.I.O.S. grupi) kao direktor društva.

Jasna Storjak niz godina radila je u Službi za financije i računovodstvo HZZO-a na poslovima financija, računovodstva i platnog prometa, dok je radno iskustvo započela u Gradskoj plinari Zagreb na poslovima financija, platnog prometa i poslovima plana i analize. Diplomirala je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu na smjeru financija, bankarstva i osiguranja.

Vedran Čardžić završio je Medicinski fakultet u Zagrebu. U HZZO je došao početkom ove godine prvo kao voditelji područnih službi u regionalnom uredu Zagreb, a potom na mjesto rukovoditelja Službe za ugovaranja zdravstvene zaštite. Ranije je radio kao direktor marketinga i prodaje u tvrtki PharmaS.d.o.o., u tvrtki Krka-farma d.o.o. kao direktor marketinga i zamjenik direktora, a kao liječnik radio je u Ustanovi za hitnu medicinsku pomoć u Zagrebu i u Domu zdravlja u Velikoj Gorici.