HORMUŠKI TJESNAC

Tanker se vodenim topovima obranio od napada

31.03.2014 u 13:39

Bionic
Reading

Grupa napadača pucala je u nedjelju iz strojnica s motornog čamca na tanker koji prevozi sirovu naftu u Hormuškom tjesnacu, izvijestio je Međunarodni pomorski ured (IMB)

Posada neimenovanog tankera izvijestila je da je na brod u nedjelju ujutro pucano dvaput izbliza s motornog čamca u kojemu se nalazilo šest osoba. Napad su odbili vodenim topovima, a posada je sigurna.

Unatoč tomu što su brodovi česta meta napada somalskih gusara u području Adenskoga zaljeva i u Indijskom oceanu nasuprot obali Somalije, napadi na plovila u Hormuškom tjesnacu, glavnoj ruti za prijevoz nafte i plina, rijetki su.

Do pucnjave je došlo u dijelu Omanskog zaljeva, 90-ak minuta nakon što su se neidentificiranom trgovačkom brodu s dvije strane približili motorni čamci u kojima je bilo šest osoba odjevenih u maskirne odore, izvijestio je NATO-ov centar za sprečavanje gusarskih napada.

'Nakon nekog vremena motorni čamci su se udaljili prema iranskoj obali', stoji u propćenju centra te se dodaje da posada nije pucala na napadače.