znakovita objava

Tajno druženje u Istri: Doznali smo što su SDP-ovci u nemilosti dogovarali s bivšim šefom Milanovićem

29.01.2019 u 13:01

Bionic
Reading

Fotografija SDP-ovih zastupnika na druženju s bivšim predsjednikom te stranke Zoranom Milanovićem izazvala je pravu buru na društvenim mrežama. I dok su neki u njoj vidjeli najavu Milanovićeve predsjedničke kandidature, sudionici kažu da je riječ o redovitom druženju

Na ručku su se s Milanovićem družili uglavnom saborski zastupnici Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović i Vedran Babić, koji su prije nekoliko mjeseci suspendirani s dužnosti u stranačkom Predsjedništvu, a s njima su bili i zastupnici Damir Mateljan i Damir Tomić. U njihovu društvu bili su i zagrebački SDP-ovac Dalibor Prevendar te Roland Fable iz porečkog SDP-a, koji je ujedno bio domaćin.

Iako je fotografija, koju je na svom Facebooku objavio Željko Jovanović, izazvala dosta pažnje na društvenim mrežama, ovo nije prvo takvo druženje SDP-ovaca sa Zoranom Milanovićem. Lani je jedno od takvih druženja održano u Lici, a domaćin je tada bio sada već izbačeni SDP-ovac Nikola Maras.

Kako nam kažu oni koji su ovaj put bili u Istri, druženja se organiziraju svakih nekoliko mjeseci, u manjem ili većem broju. Razlika je ovaj put, kaže nam jedan od sudionika, u tome što su došli gotovo svi.

'Dragi FB prijatelji, oko našeg druženja u Istri, u dobrom društvu dobro smo se družili i naravno da smo razgovarali o brojnim temama, od sporta i glazbe, preko kulinarstva i savjeta za pripremu ribe, do politike, izbora i 'fotomontaža'. Bio je to ručak za 5, prijatelja i kolega, koje mi redovito održavamo svakih nekoliko mjeseci i nastavit ćemo u istom ritmu i ubuduće. Bilo je tu, naravno, i pjesme, a najbolji glas imaju Miha i Peđa', napisao je u komentarima na svom profilu na Facebooku Jovanović.

Slično nam kaže i Damir Tomić. 'Kao dugogodišnji stranački kolege i suradnici, proveli smo ugodno poslijepodne i naravno da smo razgovarali o brojnim temama. Od sporta i glazbe do politike i fotomontaža. Iako je opravdan interes javnosti, posebno za političke teme, nema potrebe prepričavati ih', kazao je Tomić za tportal.

Kako pak doznajemo od drugih sudionika, o politici se tijekom druženja govorilo vrlo malo, ali se razgovaralo i o predsjedničkim izborima. Iako se već mjesecima spekulira da će u utrku i sam Milanović, sudionici druženja kažu nam da još nije donio odluku o tome.

  • +14
Zoran Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL